Talno gretje je pri nas vedno bolj priljubljeno. Včasih je bilo značilno le za kopalnice, sedaj pa se ga vgrajuje praktično že v vse prostore. Prav tako je včasih veljalo pravilo, da se ga lahko vgradi le pod keramične ploščice, sedaj pa ga praktično lahko polagamo pod vse zaključene pode, kot so na primer laminat, parket ali PVC talne obloge. Električno talno gretje pa se je še toliko bolj uveljavilo tudi zaradi njegove enostavne vgradnje.

Če imate le malo mojstrske žilice, potem si električno talno gretje praktično lahko položite tudi sami. Pri tem imate dve možnosti. Prva je ogrevanje z grelnimi preprogami, druga pa je ogrevanje z grelnimi folijami. V obeh primerih je potrebno na estrih položiti ustrezno izolacijo, sledi grelna preproga oziroma folija na katero položimo peno, vgradnjo pa zaključimo z izbrano talno oblogo. Če niste prepričani v svoje sposobnosti, si vsekakor za vgradnjo talnega gretja lahko poiščete ustreznega strokovnjaka.

Analogni termostat za ročno upravljanje grelnih naprav

Analogni termostat predstavlja osnovo električnega ogrevanja. Njegova glavna naloga je, da uravnava temperaturo v prostoru. V stanovanju imamo lahko nameščen le en termostata. Na drugi strani pa v primerih električnega ogrevanja, kjer ne ogrevamo vseh prostorov, lahko namestimo tudi več analognih termostatov. V tem primeru bo vsak analogni termostat posebej uravnaval temperaturo v svojem prostoru.

Analogni termostat ima zelo preprosto uporabo. Običajno ima okrogel gumb za regulacijo temperature. Le tega namestimo na željeno temperaturo in analogni termostat bo na ta način uravnaval grelne naprave v prostoru. Nekateri analogni termostati imajo tudi možnost nočnega načina uravnavanja temperature, ki jo običajno zniža za 3 stopinje. Na tržišču lahko zasledimo analogne termostate različnih blagovnih znamk in modelov. V osnovi se razlikujejo glede na funkcije. Nekateri merijo sobno temperaturo in temperaturo tal, drugi pa le sobno temperaturo. Slednji tako niso primerni za talno gretje.

Categories: Drugo