Hladilna tekočina za avto je primerna za avtomobile različnih znamk. V vsak avtomobil moramo dodati hladilno tekočino, ki nam bo avtomobil ščitila pred pregrevanjem in pred nizkimi temperaturami. Kadar si kupimo nov avtomobil, se moramo prepričati, da je bil redno servisiran in da je resnično pripravljen za vožnjo.

Hladilna tekočina za avto se doda zato, da je avto ter njegov motor optimalno zaščiten in da se ne bo uničil ob najmanjši napaki. Ker niso vse hladilne tekočine enako kvalitetne je pomembno, da se pred nakupom posvetujete s strokovnjakom, ki vam bo svetoval najboljšo ter najbolj primerno hladilno tekočino za vaš avtomobil.

Hladilna tekočina za avto, ki jo predpiše proizvajalec določene blagovne znamke, je najboljša za naše vozilo. Pri nakupu morate upoštevati barvo hladilne tekočine, ki je bila v avtomobilu takrat, ko ste ga kupili. Če ste torej imeli na začetku hladilno tekočino rdeče barve, morate tudi v nadaljevanju kupovati takšno, ki bo rdeča. Nikakor ne smete uporabiti tekočine, ki bi bil zelene barve, ki je ravno tako izredno pogosta v trgovinah.

Polirna pasta za avto za brušenje laka

Polirna pasta za avto je odličen proizvod s katerim lahko polepšamo izgled našega starega avtomobila. Vsak avtomobil se po določenih letih uporabe poškoduje ter uniči. Lak, ki se je ob nakupu svetil, izgubi svoj sijaj ter svojo veličino. Ker si na žalost novega avtomobila ne moremo kupiti vsako leto, se veliko voznikov in ljubiteljev svojih jeklenih konjičkov, poslužuje polirne paste, ki omogoča povrnitev sijaja vsakemu avtomobilu.

Polirna pasta za avto se torej uporablja za brušenje površine laka s pomočjo granulata, ki se skriva v polituri. Ker se pri poliranju odstranjuje vrhnje plasti laka moramo biti pazljivi, da ne odstranimo preveč in tako naredimo nepopravljivo škodo. Zato je bolje najprej uporabiti finejšo polirno maso in kasneje bolj grobo.

Categories: avto