MS teams uporabljajo vse dobre skupine znotraj podjetja, saj jim pomaga, da ekipa ostane vedno maksimalno organizirana. S pomočjo koledarja bomo imeli točen pregled nad vsemi sestanki, ki jih imamo v planu tekoči ali prihajajoči teden. Vsako jutro, ko pridemo v pisarno si lahko najprej pregledamo potek dneva ter si tako lahko optimalno splaniramo vse obveznosti, ki jih moramo v določenem obdobju postoriti. 

MS teams je aplikacija, ki nam omogoča opravljanje klicev pregled neprebranih sporočil, pregled pogovorov v katerih smo bili omenjeni ter vseh podanih odgovorov na določeno vprašanje. Aplikacijo si vsakdo lahko hitro in enostavno namesti na svoj namizni računalnik ali pa jo nemoteno uporablja kar na spletu. 

MS teams podpirata oba računalniška sistema iOS ter Android, tako da ga lahko uporabimo na vseh napravah, kjer želimo. 

Scrum je metoda za agilni razvoj programske opreme

Scrum je ogrodje, ki zahteva postavite majhnih delavnih skupin, v katerih imajo vsi udeleženci enako pomembno vlogo. Kot ogrodje zaposlenim pomaga pri testiranju produktov, vendar pa ne določa načina, kako naj zaposleni testirajo svoje produkte, saj imajo  vsakem posameznem podjetju svoj način dela. 

Scrum le pomaga zaposlenim, da vedno znova iščejo nove in boljše načine izvajanja določenega projekta ali razvoja novega produkta. Vzpodbuja namreč agilen način razmišljanja. Pomembno pa je tudi, da zaposleni razumejo, kako je potrebno delati, saj je to edini način, da bodo na koncu prišli do odličnih rezultatov. 

Scrum je tudi izjemno iterativen način razvoja izdelka, saj ekipi omogoča, da vsakih nekaj tednov pripravi novo verzijo izdelka, ki ga razvija. Tako lahko vsakih nekaj tednov produkt pokažemo vsem uporabnikom z namenom, da dobimo povratno informacijo, ki nam pove, ali je naš izdelek dober ali ne. V kolikor opazimo, da uporabniki s produktom niso zadovoljni, razvoj in cilje spremenimo ter prilagodimo. Na takšen način imamo na koncu resnično tak izdelek, kot si ga želijo vsi deležniki ter uporabniki. 

Categories: splošno