Zdravo hujšanje je zdrava prihodnost vsake osebe z odvečno telesno težo, slabimi prehranjevalnimi in drugimi navadami.
Poleg prehranjevalnih napak ali grehov, sodi med motivatorje za zdravo hujšanje odvečna telesna teža ter premalo gibanja.

Gibanje je osnovna človekova aktivnost

Omogočila je razvoj človeške vrste do danes znanih sposobnosti. Človek se je od svojih davnih prednikov ločil zgolj zato, ker se je bil sposoben bolje gibati. To pomeni, da je s pomočjo možganov postopoma osvojil divjino ter si jo na območju svojega osvojenega ozemlja tudi podredil. Začetki niso bili enostavni, saj je človek najprej živel v krogu divjih zveri. Gibanje mu je omogočilo, da je ubežal nevarnostim ter korak za korakom osvajal več ozemlja ter si na njem omogočil življenje po svoji meri. Pomembno pri tem je gibanje z omenjenim ciljem, katero je uravnaval s pomočjo možganov na podlagi vsak dan osvojenih novih izkušnjah.
Danes ta model lahko sodoben človek povzame, ko se odloči za zdravo hujšanje. Nekoč osvajanje osvojenega ozemlja je danes zdravo hujšanje ter zavestno zmanjševanje telesne teže. Tako kot je naš davni prednik vsak korak naredil premišljeno, lahko tudi sami premišljeno korak za korakom pridemo do idealne telesne teže, manjše centralne zamaščenosti ter drugih zastavljenih ciljev. Gibanje nam je prirojeno, z njim pa zgotovljeno bodisi zdravo hujšanje bodisi vzdrževanje idealne telesne teže. Pri izbiri gibalnih aktivnosti človek ne potrebuje težkih analiz in podobnega, začetnik lahko izbere po športni opremi, ki jo ima. Športne copate ima danes praktično vsaka oseba, tudi kolo ima praktično vsak, športna oblačila, opremo in druge rekvizite imajo prav tako mnoge osebe.
Začetnika lahko zato zdravo hujšanje začne že na podlagi doma prisotnega športnega inventarja. Nobene potrebe ni po dodatnih nakupih, če je oprema čista in vsaj za silo dobra in uporabna. Nakupe lahko prihranimo za poznejše obdobje, ko bo potrebno izrabljeno športno opremo nadomeščati z novimi ali bo treba izvesti razne druge investicije v zdravo hujšanje. Lahko pa se za zdravo hujšanje lotimo pod nadzorom, kjer garantirajo uspeh. Pri Linea Snella načrtujejo ne le treningov gibanja temveč tudi jedilnik, saj je vnos količine hrane pomemben dejavnik zdrave izgube kologramov maščob.

Categories: Nasveti