Pisarniški tiskalniki morajo ustrezati določenim zahtevam tega delovnega mesta. Vsekakor se ne moremo opremiti kar z običajnimi tiskalniki, ki so namenjeni domači rabi – ti ne bi zdržali zahtevnega delovnega ritma in redne uporabe. Zato so na voljo prilagojeni poslovni tiskalniki, ki so namenjeni prav takšnemu zahtevnemu okolju. Najprej je treba poskrbeti za to, da se opremimo s kakovostnim tiskalnikom, nato pa je treba napravi dodati še ustrezen potrošni material, ki nikakor ni zanemarljiv dejavnik pri funkcionalnosti pisarniškega tiskalnika. Posebno pozornost pri izbiri zahtevajo tonerji, od katerih je v veliki meri odvisna kakovost tiskanja, izbira pa prinaša tudi druge posledice, ki vplivajo na končno zadovoljstvo uporabnika.

Najprej je treba seveda izbrati dober tiskalnik, šele nato pride na vrsto potrošni material. A eno je povezano z drugim. Če izberemo na primer Lexmark tiskalnik, pridejo v poštev tudi Lexmark tonerji. Splača se vnaprej misliti na to – nekateri pisarniški tiskalniki so presenetljivo poceni, nato ugotovimo, da je njihov potrošni material pregrešno drag. Zanesljivi in priznani proizvajalci nudijo določeno zagotovilo na tem področju, zato bodo recimo Lexmark tonerji za profesionalne uporabnike gotovo dobra izbira, če gre seveda za ustrezen Lexmark tiskalnik. Lexmark je le ena izmed znamk, prav tako so Lexmark tonerji le ena možna izbira – veljajo pa enaki pomisleki tudi pri drugih proizvajalcih.

Originalni ali neoriginalni tonerji?

Izbira originalnih ali neoriginalnih izdelkov za tiskalnike je vroča tema med domačimi uporabniki, medtem ko pri poslovni rabi ta dilema sploh ne pride v poštev. Skoraj vedno bo namreč bolje izbrati originalni izdelek – ta ima primerno garancijo in zagotavlja tudi optimalno delovanje in dolgo življenjsko dobo tiskalnika. Neoriginalni tonerji običajno kršijo garancijske pogoje in tudi določila pogodb s serviserji in vzdrževalci, kar je vsekakor prevelika žrtev za to, da prihranimo nekaj evrov pri nakupu. Tako ali tako so originalni tonerji pri poslovnih uporabnikih navadno vključeni v ponudbo vzdrževanja naprav.

Categories: Drugo