Če govorimo o razlogih, zaradi katerih se izbirajo epoksi tlaki, cena gotovo ni daleč od samega vrha seznamov najbolj prepričljivih adutov. Seveda imajo takšni tlaki celo vrsto dobrodošlih odlik, še posebej v primerjavi z razpoložljivimi alternativami, a z ugodno ceno zabijejo še zadnji žebelj v krsto tistih možnosti, ki se z epoksijem kosajo po svojih lastnostih.

Enostavna in ugodna vgradnja

Kjer pridejo v poštev epoksi tlaki, cena vključuje poleg samega materiala tudi polaganje tega tlaka. To seveda velja tudi pri drugih možnostih. Epoksi pa se na tem področju še posebej izkaže, saj je namestitev povsem enostavna. Posebej ugodno opcijo predstavljajo samorazlivni epoksi tlaki, ki omogočajo enostavno in učinkovito izdelavo odpornega in vzdržljivega tlaka tudi v večjih prostorih.

Samorazlivni epoksi tlaki vsekakor dobro ponazorijo lastnost, ki daje tej opciji tudi nižjo ceno. Ni pa nujno, da se odločimo za to rešitev, če bi radi znižali ceno vgradnje. Še bolj privlačni so s tega vidika epoksi premazi, ki jih lahko kar sami nanesemo na ustrezno pripravljeno površino, običajno na betonsko podlago. Tudi samorazlivni epoksti tlaki v nekaterih primerih omogočajo vgradnjo v lastni režiji, a uporaba osnovnih premazov je še bistveno lažja in cenejša.

Čiščenje in vzdrževanje

En izmed razlogov, zakaj imajo epoksi tlaki ceno tako ugodno, je tudi enostavno čiščenje in vzdrževanje. V primerjavi z drugimi možnostmi namreč sploh ni omembe vrednih stroškov pri dolgoročni uporabi.

Epoksi je neverjetno odporen in vzdržljiv, kar pomeni, da ga niti ne bo treba posebej čistiti in vzdrževati. Prav tako se ga lahko brez skrbi lotimo z raznimi čistilnimi sredstvi, ne potrebujemo posebnega orodja ali čistil. V primerjavi z nekaterimi tlaki, ki potrebujejo redno vzdrževanje in zahtevajo tudi določen potrošni material, je za epoksi tlake cena tudi s tega vidika gotovo bistveno ugodnejša. Upoštevajmo še to, da takšni tlaki svojo nalogo brez težav opravljajo skozi zelo dolgo življenjsko dobo.

Categories: Drugo