Suhomontažna dela prinašajo priljubljeno rešitev za mnoge gradbene projekte. A treba je seveda pravočasno vedeti, katere možnosti pridejo v poštev in katere ne.

Predelne stene

Za predelne stene cenik predstavlja prepričljiv razlog za izbiro suhomontažne rešitve. Pri klasični gradnji so zidovi bistveno kompleksnejši in dražji, medtem ko je za predelne stene cenik ugodnejši, posegi so enostavnejši, predvsem pa je delo opravljeno hitro in učinkovito. Na ta način je možno zelo enostavno povsem preurediti tudi končane prostore. Tako za predelne stene cenik ni edini razlog za izbiro suhomontažnega posega, temveč prinaša takšna rešitev še mnoge druge prednosti.

Izolacija

Zelo priljubljena so suhomontažna dela pri adaptaciji mansard in pri drugih preureditvah prostorov, ki potrebujejo dodatno izolacijo. Možno je namreč zelo enostavno vgraditi učinkovito toplotno in zvočno izolacijo, kar spet odpira celo vrsto možnosti za boljši izkoristek prostorov in površin.

Ureditev ostrešja

Če smo že pri podstrešju, lahko omenimo še napušč in druge elemente ostrešja. Napušč je ključni element, ki mora biti dobro pripravljen na svojo nalogo – vseeno pa dopušča hitro in precej ugodno izdelavo. Podobno velja za nekatere druge elemente ostrešja, na primer za strešna okna. Tako strešna okna kot napušč in drugi elementi so v primeru suhomontažne gradnje izdelani hitro in učinkovito ter presenetljivo poceni.

Estrihi

Suhomontažni estrihi so izvrstna rešitev v primeru, da moramo preurediti pohodno površino ali globlji tlak končanih prostorov. To se izkaže za nadvse koristno pri vgradnji talnega gretja, izolacije ali drugih elementov v tla. Spet je zelo očitna razlika med klasično in suhomontažno gradnjo, predvsem v trajanju in obsegu del, v končni fazi pa seveda tudi v ceni.

Druge storitve

Mojstri suhomontažne gradnje lahko poskrbijo še za marsikaj. Na primer za ureditev akustično prilagojenih prostorov, za dekorativno in funkcionalno slikopleskarstvo, izdelavo posebnih elementov, celo za estetsko preureditev končanih prostorov.

Categories: Drugo