Uspeh vrtnarjenja je včasih povsem odvisen od detajlov, še posebej za tiste, ki iščejo razliko med zadovoljivimi in vrhunskimi rezultati. Pri iskanju pravih rešitev je vredno nekaj pozornosti nameniti tudi algam – prav te namreč lahko naredijo odločilni preskok za rastline, ki jih gojimo.

Za uspešno vrtnarjenje se alge uporabljajo že dlje časa, tako da so njihove prednosti dokaj dobro poznane. Najpogosteje se uporabljajo izvlečki morskih alg, ki so danes na voljo v obliki različnih izdelkov. Večinoma se prodajajo kot tekoči spodbujevalci rasti, kot je na primer House and Garden Algen Extract. Takšni izdelki vsebujejo premišljeno sestavljeno mešanico snovi, ki jih rastline lahko optimalno izkoristijo za svojo rast. Večinoma ne gre le za alge, temveč tudi za druge sestavine, ki v kombinaciji zagotavljajo najboljše rezultate. House and Garden Algen Extract na primer vsebuje tudi naravne hormone, ki zagotavljajo zdravo in uspešno rast močnih rastlin. Vedno pa v takšnih izdelkih najdemo še druge snovi, ki so nasploh potrebne za vzdrževanje primerne sestave tal – House and Garden Algen Extract ima tudi kalcij, magnezij, žveplo, mangan, baker, železo in cink, torej ključne sestavine za kakovostno rast raznih rastlin.

Seveda pa House and Garden ni edini ponudnik izdelkov iz alg za vrtnarje. Mnogi drugi izdelki vsebujejo izvlečke alg, med drugim tudi nekatera hranila priznanega proizvajalca Humboldt Nutrients. V ponHumboldt Nutrientsudbi pod to znamko sicer najdemo zelo pester nabor različnih izdelkov in težko je izpostaviti posamezne spodbujevalce rasti z algami, saj je izbire preprosto preveč – gotovo pa bo Humboldt Nutrients priljubljena izbira tistih, ki želijo kar najbolje poskrbeti za vse svoje rastline. Na voljo je namreč cela vrsta sredstev, ki izkoriščajo učinkovine iz morskih alg ter druge ključne dodatke za zagotavljanje optimalnih pogojev za rast in razvoj rastlin. Dodaten plus pa je še ta, da je Humboldt Nutrients priznana znamka, na katero se lahko zanesemo.

Categories: Drugo