Vse več ljudi se odloča za postopek, ki se imenuje beljenje zob. Naši zobje namreč z leti zaradi najrazličnejših okoliščin pridobijo neprivlačno barvo. Ravno zaradi tega je potrebno poiskati primerno rešitev, ki bo poskrbela, da bodo naši zobje ponovno taki kot pred leti. Beljenje zob je zagotovo najboljša rešitev, saj je postopek enostaven in ne zahteva nobenega posebnega prilagajanja. Postopek ima cilj, da popolnoma posvetli naravno barvo naših zob. Vemo, da so tudi v prosti prodaji na razpolago najštevilčnejši pripomočki, ki pripomorejo k temu. Tako lahko v primerni trgovini kupimo pasto za beljenje zob in druga belila, ki so namenjena domači uporabi. Vedeti pa moramo, da so izdelki, ki jih dobimo na ta način, lahko izjemno nevarni. Z nepravilnim domačim beljenjem zob si lahko kaj hitro uničimo sklenino. Poleg tega se je potrebno prepričati tudi, ali so naši zobje povsem brez kariesa. Le taki zobje so namreč primerni za beljenje. Tako je vendarle najbolje, da nam zobe pobelijo strokovnjaki, ki nam bodo to storitev opravili na vrhunskem nivoju. Poleg tega pa je storitev še toliko bolj priporočljiva, ker nas ne stane veliko denarja.

Zobna protetika za obnovo in vzdrževanje ustnih funkcij, videza in udobja

Zobna protetika v zobozdravstvu predstavlja posebno vejo, ki se ukvarja predvsem z obnovo in vzdrževanjem ustnih funkcij, videza ter udobja. Predvsem se osredotoča na zdravje bolnikov, ki imajo težave s pomanjkanjem zob. Zobna protetika tako pomaga in pripomore k boljšemu delovanju in učinkovitosti z uporabo kompatibilnih nadomestkov. Zobni nadomestki se lahko pojavljajo v obliki implantatov ali najrazličnejših zobnih protez. Te pa so lahko fiksne ali snemljive.

Najbolj priljubljena oblika zobne protetike je klasična zobna protetika. Pri njej gre za oskrbo z zobno protezo. To je pripomoček, ki nadomesti manjkajoče zobe in tako pomaga rešiti številne zobne nepravilnosti v naših ustih.

Categories: Nasveti