Govorimo seveda o motornih žagah, pri katerih je izbira za večino uporabnikov omejena le na dve prestižni znamki. Motorne žage Stihl in Husqvarna pokrivajo praktično celoten spekter uporabnikov, od najmanj zahtevnih domačih mojstrov do profesionalnih uporabnikov, ki potrebujejo zanesljivo in zmogljivo žago za vsakdanje delo v gozdu. Kaj torej izbrati? Izbira je odvisna od potreb, v končni fazi pa si lahko privoščimo tudi nekaj subjektivne presoje in se odločimo za znamko, ki nam je pač ljubša – obe namreč ponujata izvrstne izdelke različnih zmogljivosti.

Pri izbiri motorne žage je treba najprej določiti pričakovano zmogljivost in funkcionalnosti, ki jih potrebujemo. Morda bo najboljša izbira Husqvarna 435, univerzalna motorna žaga za vsako situacijo, ali pa potrebujemo izdelek, kot je Stihl MS 461 za zahtevnejša opravila. Vsekakor o dejanskih potrebah razmislimo že pred izbiro žage ali znamke. Univerzalne žage, kot je Husqvarna 435 pogosto predstavljajo zelo dobro izbiro, še posebej, če jih najdemo v ugodni ponudbi. Takšen izdelek namreč pride vedno prav, saj tako domači kot profesionalni uporabniki pogosto potrebujejo lahko in okretno vsestransko motorno žago. Seveda Husqvarna 435 ni edina možnost v tem oziru, tudi Stihl ponuja nekaj modelov s takšnim namenom.

Pravzaprav se ravno motorne žage Stihl v mnogih primerih najbolje obnesejo v situaciji, ko potrebujemo žago za kakšne vsakdanje opravke. Okretne motorne žage za delo okoli hiše ali za lažja gozdarska opravila so poseben fokus priznanega nemškega proizvajalca, zato je možno v tem segmentu najti kar nekaj primernih modelov. Predvsem med manjšimi motornimi žagami se zdi, da je Stihl najboljša izbira. Na drugi strani spektra izstopajo tako motorne žage Stihl kot Husqvarna, pridejo pa pri tem v poštev že določene specifične potrebe zahtevnejših uporabnikov. Med zmogljivejšimi in dražjimi izdelki brskajo tisti, ki že vedo, kaj potrebujejo, tako da pri izbiri ne bodo imeli večjih težav.

Categories: Drugo