Na praktično vsakem delovnem mestu se moramo opremiti z ustrezno opremo, če želimo delo kolikor toliko učinkovito in uspešno opravljati. Seveda so med različnimi delovnimi mesti v tem oziru velike razlike – nekateri delavci ne potrebujejo drugega kot mizo in računalnik, drugi se morajo opremiti z bistveno večjo zbirko orodja. Posebna pravila pa stopijo v veljavo v primeru, da imamo opravka z denarjem in drugimi dragocenostmi.

Za učinkovito poslovanje z gotovino moramo že pri sprejemanju denarja poskrbeti za učinkovito delo. Zelo uporabna naprava je pogosto števec bankovcev, ki močno olajša delo tam, kjer se veliko posluje z gotovino, predvsem seveda z večjimi kupčki bankovcev. Števec bankovcev je naravnost nujna oprema vsake banke, pošte, menjalnice in podobnih delovnih mest, zelo prav pa pride tudi drugje, kjer se redno posluje z gotovino. Sodobne naprave ne štejejo le števila in vrednosti bankovcev, temveč lahko omogočajo še kaj več – služijo lahko na primer tudi preverjanju bankovcev, morda jih celo sortirajo. Na voljo je cel kup naprav s tega področja, pogosto pa bo že najcenejši števec bankovcev močno olajšal delo na blagajni.

Pri delu z denarjem, pa tudi na mnogih drugih delovnih mestih, pride v poštev tudi posebno pohištvo. Morda je ustrezna rešitev že arhivski predalnik, ki omogoča hitro, učinkovito in dokaj varno shranjevanje dokumentov, v nekaterih primerih tudi denarja in drugih dragocenosti. Vsekakor je arhivski predalnik odlična izbira za tiste, ki želijo za dlje časa na varno pospraviti pomembne dokumente in drugo arhivsko gradivo, niso pa takšni izdelki primerni le za to. Čisto možno je tak predalnik vgraditi neposredno na delovno mesto, kjer je lahko redno v uporabi. Nenazadnje lahko arhivski predalnik služi tudi kot čisto običajen predalnik, na ta način pa ponudi odlagalne in shranjevalne površine. Dodaten plus je seveda ta, da je vsebina dokaj varno pospravljena v primeru nesreč ali poskusa tatvine.

Categories: Drugo