Izdelava po meri je vsekakor odlična opcija pri opremljanju stanovanjskih prostorov, še posebej takrat, ko se soočimo s prostori, ki so s tega vidika nekoliko zahtevnejši. Primer je recimo otroška ali mladinska soba – to je treba opremiti s celo zbirko opreme, hkrati pa je treba zagotoviti, da prostor ustreza zahtevanim funkcionalnostim skozi različna obdobja otrokovega odraščanja. V takšnih primerih so mladinske oziroma otroške sobe po naročilu vsekakor zelo elegantna rešitev, kaj pa cena?

V primerjavi s prostori, ki so že sestavljeni in na voljo v redni ponudbi, so po meri izdelani prostori gotovo znatno dražji. Za tiste, ki iščejo cenovno ugodno opcijo, otroške sobe po naročilu večinoma ne pridejo v poštev (čeprav je razmerje med kakovostjo in ceno izvrstno). Še posebej je razlika v ceni očitna, če primerjamo po meri izdelane prostore s preprostimi kompleti osnovne opreme, ki se masovno izdelujejo in prodajajo po nizkih cenah. So pa takšne primerjave nesmiselne, saj pravzaprav ne primerjamo cen za isti rezultat.

Poleg tega je treba omeniti, da tudi cene za same otroške sobe po naročilu niso povsem enotne, niti za primerljive prostore in zbirke opreme. Končna številka je precej odvisna od samega ponudnika, pa še od mnogih drugih dejavnikov, ki igrajo v končni fazi bolj ali manj pomembno vlogo pri določanju cene.

Ugodno do po meri izdelane sobe

Ker je otroška ali mladinska soba, izdelana po meri, v vsakem primeru znaten finančni zalogaj, je pametno izkoristiti možnost za prihranek. Mnogi ponudniki na primer omogočajo brezplačen 3D izris, in prilagoditve načrtov, prav tako je moč prilagajati posamezne elemente, ki bodo vključene. Tako je otroška oziroma mladinska soba lahko v končni fazi precej ugodna, če le znamo sklepati ustrezne kompromise. Seveda pa je treba poudariti, da se splača na tem področju morda v storitev investirati kak dodaten evro, saj se bo to na dolgi rok še kako poznalo.

Categories: Drugo