Traktorji in kmetijska mehanizacija predstavljajo nujno opremo za delo na kmetiji, pa tudi v mnogih drugih okoljih pridejo zelo prav. A le, če delujejo tako, kot je treba. Čisto možno je, da pride pri redni uporabi in velikih obremenitvah do kakšnih poškodb, okvar ali drugih težav – v takšnih primerih bo treba poiskati nadomestne dele in naprave popraviti, ali pa obiskati usposobljenega serviserja, ki nudi te storitve. Še posebej, če gre za ključne dele, pa bo treba v vsakem primeru ukrepati hitro in učinkovito.

To pomeni, da morajo biti nekateri traktorski rezervni deli na zalogi, da jih lahko takoj zamenjamo, če je to potrebno. Kateri so ključni kosi? Predvsem tisti, ki neposredno vplivajo na delovanje traktorja in mehanizacije. Pogosto povzročajo težave kardani, brez katerih kmetijske mehanizacije seveda ne moremo uporabljati. Prav zato so ključnega pomena rezervni deli, kardanske gredi je dobro imeti vedno na zalogi. Pravzaprav je smiselno imeti v rezervi kar dodaten kardan ali dva, da lahko delo povsem nemoteno nadaljujemo, če pride do kakšne nevšečnosti. Če so potrebni rezervni deli, kardanske gredi namreč še vedno zahtevajo nekaj časa in truda, tako pa lahko zmotijo delovni ritem in povzročijo zamude. Najboljša rešitev je torej ta, da v takšnih primerih uporabimo rezervni kardan, medtem ko so rezervni deli kardanske gredi na voljo pri serviserjih ki bodo popravilo izvedli v miru in brez časovne stiske.

Najpomembnejši traktorski rezervni deli so vsekakor na zalogi pri mehanikih, ki se ukvarjajo s popravilom traktorjev, večinoma pa imamo kakšne kose v rezervi tudi doma. V vsakem primeru je dobro vedeti, kakšne rešitve imamo na voljo, na to pa se pripravimo že vnaprej. V času najpomembnejših opravil namreč ne moremo žrtvovati celotnega dne ali še daljšega časa za popravila. Dobro je imeti načrt za popravilo ali pa zanesljivega serviserja, ki bo v trenutku priskočil na pomoč.

Categories: Drugo