Če se lotevamo kakšnih trdovratnejših madežev, bo treba prijeti v roke posebne pripomočke. Še posebej dobro to vedo profesionalci, ki se vsakodnevno soočajo s čiščenjem raznih zahtevnih madežev in občutljivih površin. Pri svojem delu bodo uporabili nekatere naprave, ki pridejo do izraza prav v takšnih okoljih.

Čiščenje s suhim ledom

Eno izmed možnosti za učinkovito čiščenje ponuja suhi led, ki se izkaže za zelo uporabno sredstvo pri trdovratnih madežih na občutljivih površinah. Čiščenje s suhim ledom je abrazivno, a zelo nežno, predvsem pa se na ta način izognemo uporabi kemičnih sredstev in drugih snovi, ki bi lahko poškodovale občutljive materiale. Suhi led se uporablja za čiščenje industrijskih prostorov, predvsem za površine, ki morajo biti neoporečno čiste, na primer delovne pulte za pripravo ali pakiranje hrane. Poleg tega je čiščenje s suhim ledom kot nalašč tudi za čiščenje nekaterih naprav, ki jih ne smemo izpostavljati čistilnim sredstvom ali vodi. V praksi gre pravzaprav za precej vsestransko tehniko čiščenja, ki pa se seveda najbolj izkaže v nekaterih specifičnih okoljih. Čiščenje s suhim ledom je velika prednost za profesionalne čistilce.

Visokotlačno čiščenje

Podobno vsestranski je visokotlačni čistilec na toplo vodo, ki je prav tako zelo uporaben pri profesionalnem čiščenju. Tudi visokotlačno čiščenje je kot nalašč v okoljih, kjer se ne smemo posluževati posebnih kemičnih sredstev za čiščenje – v tem primeru gre namreč le za močan curek vode, ki je že sam po sebi povsem dovolj za čiščenje mnogih površin. Seveda je visokotlačni čistilec na toplo vodo uporaben le tam, kjer imamo opravka z robustnimi in stabilnimi površinami. Močan curek vroče vode v zaprtih prostorih ni tako uporaben, se pa zelo izkaže zunaj. Visokotlačni čistilec na toplo vodo je uporaben za čiščenje različnih zunanjih površin, zelo pogosto pa se uporablja tudi za čiščenje orodja in naprav, vozil in druge mehanizacije.

Categories: Drugo