Reka Soča je idealna za izvajanje najrazličnejših adrenalinskih in sorodnih dejavnosti, zato ni čudno, da je Posočje v zadnjih letih zacvetelo s tovrstno turistično ponudbo. Obiskovalcem ponuja reka Soča rafting, ki velja za najbolj priljubljeno storitev v ponudbi turističnih agencij, poleg tega se lahko po reki spustimo še z drugimi plovili, posebej priljubljen je še kajak. Takšni spusti po Soči so običajno prva stvar na seznamu obiskovalcev, željnih zanimivih aktivnosti, a kaj kmalu bodo ti z zanimanjem pobrskali tudi po ponudbi novih, manj obiskanih dejavnosti.

Ker ima Soča rafting zelo razvit, ne manjka ponudnikov in seveda obiskovalcev, ki se te storitve poslužujejo. Posledično je na reki precej prometa, kar ni idealno za tiste, ki želijo v avanturi uživati v nekoliko bolj umirjenem okolju. Prav to v okoliških potokih ponuja soteskanje, Soča pa ostane v domeni raznih plovil. Soteskanje oziroma canyoning se izvaja po rečnih pritokih, ki so za to dejavnost veliko bolj primerni. Gre pa za razmeroma novo in za mnoge še neodkrito dogodivščino, ki razkriva manj znane lepote Posočja – za soteskanje Soča ni idealna, zato vodniki vodijo po strugah in koritih okoliških potokov, ki tečejo po neokrnjeni naravi zgornjega toka reke. Ne čeprav gre za aktivnost, ki šele v zadnjem času zbuja zanimanje širšega kroga avanturistov, je za soteskanje Soča s pritoki že dobro pripravljena, enako velja za ponudbo turističnih ponudnikov – vse več jih že ponuja voden canyoning.

Tudi druge nove možnosti nam odpira reka Soča, rafting in kajak se morata občasno umakniti novostim, kot je rečni bob, ne smemo pa pozabiti na dejavnosti, ki potekajo v okolici reke ali celo nad njo. Nove atrakcije so adrenalinski parki z zip-linei, kaj zanimivega pa bi se vsekakor dalo najti tudi v zraku nad soško dolino, če le si upamo poleteti pod nebo.

Categories: Potovanje