Pri iskanju naprednih zobozdravstvenih storitev pogosto pogledujemo k tujim ponudnikom. Pravzaprav je postal to nekakšen trend, razvija se celo medicinski turizem, pri katerem so značilne nekatere hrvaške destinacije. Se splača pravo rešitev iskati v tujini? Vsekakor imamo na voljo široko izbiro, pogosto pa je moč povsem primerljivo ali celo boljšo rešitev najti kar v Sloveniji.

Kar pri domačih izvajalcih namreč najdemo tudi zelo napredne storitve in izdelke. Tudi implantate all on 4 v Sloveniji na primer najdemo pri različnih zanesljivih ponudnikih, ki bodo svoje delo odlično opravili. Poleg tega vemo, da imamo opravka s preverjenimi izdelki in izkušenimi izvajalci. Res je sicer, da imamo za all on 4 v Sloveniji na voljo predvsem zasebne ponudnike, ki postavljajo svoje cene, a ravno to lahko predstavlja tudi priložnost za iskanje najboljše možne ponudbe. Če primerjamo cene, se lahko kaj hitro izkaže, da je možno all on 4 v Sloveniji dobiti za dokaj ugodno ceno, sploh če upoštevamo še druge dejavnike – ni namreč vse v denarju, zato tudi cenovne razlike v primerjavi s tujino ne upravičujejo obiska sosedov.

Upoštevati moramo, kaj bomo za svojo ceno dobili. Pogosto so recimo možni implantati brez operacije, kar pa nudijo le izkušeni strokovnjaki. Cenovno ugodni zobozdravniki bodo morda iskali druge rešitve in se zatekli k vsadkom z operacijo, ali pa storitve sploh ne bodo mogli opraviti. Implantati brez operacije vsekakor zagotavljajo veliko bolj prijetno izkušnjo in običajno tudi boljši rezultat, zato se splača poiskati izvajalca, ki lahko ponudi takšno izvedbo. To je seveda v največji meri odvisno od primera, saj implantati brez operacije niso vedno možni, a tudi izvajalec ima nekaj pri tem.

V tujini najdemo po ugodni ceni različne zobozdravstvene storitve, ki pa imajo primerljive alternative tudi pri nas. Ni treba torej v iskanju prihranka obiskovati sosedov, večinoma lahko minimalno cenovno razliko upraviči višji standard in seveda garancija domačih izvajalcev.

Categories: Drugo