Čistilka na domu se v primerjavi s čiščenjem poslovnih prostorov dokaj redko koristi med storitvami profesionalnih čistilnih mojstrov. Izjema je morda generalno čiščenje, ki se zelo splača v različnih situacijah, predvsem v novogradnjah pred vselitvijo ali v stanovanjih po izselitvi, pa tudi v primeru večjih gradbenih posegov, ko so stanovanjski prostori zaradi velikih količin prahu, umazanije in odpadnega materiala neuporabni. A na voljo so tudi nekatere druge zelo privlačne storitve čistilnih mojstrov.

Na voljo je zelo širok spekter storitev, ki lahko pridejo prav pri profesionalnem čiščenju doma. Generalno čiščenje seveda že vključuje kar nekaj opravil, lahko pa se odločimo tudi za posamezne storitve. Načeloma je vsak čistilni servis v veliki meri prilagodljiv, tako da se je moč dogovoriti za prilagojene pakete čistilnih storitev. Pri čiščenju stanovanjskih prostorov je to idealna rešitev, saj ne potrebujemo vsakodnevnega čiščenja, prav tako verjetno ne bomo potrebovali vseh storitev, ki jih ponudniki vključujejo v pakete. Čistilka na domu bo opravljala le določene storitve po dogovorjenem urniku, verjetno le občasno. Morda bo šlo za generalno čiščenje, ki ga je priporočljivo opraviti vsaj enkrat ali dvakrat na leto tudi v stanovanjskih prostorih, ki jih redno čistimo. Lahko pa se odločimo za čiščenje pohištva, temeljito čiščenje sedežnih garnitur, čiščenje stekel in še kaj. Čistilni servis bo verjetno znal oblikovati privlačno ponudbo glede na potrebe posameznika, tako pa bo čistilka na domu tudi najbolj učinkovita pri svojem delu.

Zmotno je domnevati, da čistilni servis koristi le poslovnim interesentom. Tudi čistilka na domu je lahko izredno uporabna, predvsem pa je treba pozabiti na zadržek, da utegne biti cena previsoka. Profesionalno čiščenje stanovanjskih prostorov ni potrata denarja, temveč investicija, ki se poplača z odličnimi rezultati. S ceno že okoli evra na kvadratni meter za osnovno čiščenje pa tudi v absolutnih številkah ne gre za poseben strošek.

Categories: Drugo