Trdovratna umazanija zahteva poseben pristop, prav tako imamo pri čiščenju pogosto opravka z občutljivimi materiali in površinami, ki jih ne smemo ogroziti z grobim čiščenjem ali nevarnimi kemičnimi sredstvi. Vsi ti dejavniki kličejo po prilagojeni opremi za zahtevnejše čiščenje. Na srečo so takšni izdelki na voljo, pri svojem delu pa zelo uporabni. Edina pomanjkljivost je ta, da gre večinoma za profesionalno opremo, ki je razmeroma draga. Nekateri izdelki se vseeno izkažejo za zelo uporabne.

To je recimo mokro suhi sesalnik, ki najde svoje mesto tudi v povsem običajnih gospodinjstvih. Pravzaprav gre za opremo, ki je v veliki meri namenjena prav domači uporabi, čeprav je pri svojem delu zelo učinkovita in se uspešno spoprijema tudi z zahtevnejšimi opravili pri čiščenju trdovratne umazanije. Mokro suhi sesalnik v eni napravi združuje funkcionalnosti treh – deluje kot običajen suhi sesalnik in ga lahko uporabljamo za sesanje trdih in mehkih podlag, poleg tega lahko uporabimo funkcijo mokrega čiščenja za umazana tla, večinoma pa mokro suhi sesalniki omogočajo tudi enostavno brisanje oziroma sušenje površin. Tako gre za zelo vsestransko in nadvse uporabno opremo – mokro suhi sesalnik bodo znali izkoristiti tako domači kot profesionalni uporabniki.

Izključno zahtevnejšim profesionalnim uporabnikom pa je namenjeno čiščenje s suhim ledom. Gre za posebno tehniko, ki je izjemno uporabna v nekaterih specifičnih okoljih, kjer drugi pripomočki in sredstva sploh ne pridejo v poštev. Čiščenje s suhim ledom je prava rešitev v industrijskih in proizvodnih obratih, še posebej se recimo izkaže tam, kjer imamo opravka s hrano in morajo biti delovne površine brezhibno čiste, hkrati pa tudi neomadeževane od čistil in drugih sredstev. Za temeljito čiščenje kovinskih delovnih površin ni boljše izbire – čiščenje s suhim ledom je izjemno učinkovito, nekoliko abrazivno, a zelo prijazno tudi do občutljivejših površin. Uporablja se lahko na primer tudi za čiščenje elektronike, ki je seveda ne moremo izpostavljati tekoči vodi ali vodni pari.

Categories: Drugo