Katere dražbe so najbolj priljubljene, obiskane, ipd.? Zagotovo je vsaka dražba za nekoga posebna, pomembna in predstavlja super priložnost nakupa. Res pa je, da je mogoče za pričakovati, da bodo določene dražbe tudi bolj obiskane oziroma zaželene.

Recimo, prodaja se odlična nepremičnina, ki je veliko več vredna, kot je njena trenutna cena. Četudi bo ta naraščala, smo še vedno pripravljeni zanjo odšteti kar nekaj. Nepremičnine se sicer dnevno prodajajo, pa vendar ni ena takšnih stvari, za katere bi rekli, da se tudi pogosto kupujejo. In pred nakupom seveda pretehtamo vse možnosti in priložnosti nakupa. Odločimo se za nam najugodnejšo ponudbo.

Najugodnejša ponudba je lahko prav na dražbi, ko nam je predmet na voljo po resnično nizki ceni in odličnih pogojih. Super. Navsezadnje nimamo ničesar za izgubiti, če sodelujemo na dražbi. Poraja pa se vprašanje, ali nam bo to tudi uspelo? Tega žal ne vemo vse do konca dražbe in šele, ko smo tam, ugotovimo, koliko interesentov je in pri draženju, koliko je kdo pripravljen plačati za predmet. Če smo zadnji dražitelj, pomeni, da je predmet naš, v kolikor pa odstopimo, nam je jasno, da smo ga prepustili nekomu, ki je zanj pripravljen plačati več. Smiselno, seveda.

Tako so prav vse dražbe zaželene, ne glede na to, ali se prodaja nepremičnina, avtomobil, zlato, nakit, umetniška dela ali karkoli drugega. Vedno se najdejo interesenti, ki se zanimajo za nakup tega predmeta. Vsak od njih upa, da po čim ugodnejši ceni.

Res pa je, da veliko dražb tudi ostane »nevidnih«, kar pomeni, da bi se je mogoče udeležili, pa sploh nismo vedeli, da ta bo. Zaradi česar je pomembno, da se dražbe spremljajo, da sproti pregledujemo aktualnost teh ter seveda tudi v primeru zanimanja pravočasno pristopimo kot interesent ter izpolnimo pogoje pristopa. Vse je zelo enostavno, pomembno se je samo odločiti.

Categories: Drugo