Motorne žage so praviloma precej drage naprave, zato si običajno ne moremo privoščiti cele zbirke za domačo uporabo, čeprav bi morda res potrebovali različno orodje za različne izzive pri delu z drevjem in lesom. Gotovo pa potrebujemo vsaj eno motorno žago – pred nakupom je pametno dobro preučiti razpoložljivo ponudbo in investirati v tisto napravo, ki se bo izkazala za najbolj uporabno. Zaupanje upravičujejo le kakovostne naprave priznanih proizvajalcev, bržkone bo zadovoljstvo prinesla vsestranska motorna žaga Stihl.

Katero motorno žago torej izbrati, če lahko izberemo le eno? To je do neke mere odvisno od potreb uporabnika, a v vsakem primeru gre največ pozornosti nameniti vsestranskim modelom, ki se dobro obnesejo pri raznolikem delu. En prepričljiv predlog je gotovo Stihl MS 391, ki s svojo zmogljivostjo in prilagodljivostjo pokrije potrebe širokega spektra uporabnikov. Odgovarja tudi zahtevnejšim uporabnikom, celo profesionalcem, ki potrebujejo zanesljivo vsestransko žago za delo z lesom. Stihl MS 391 bo brez težav pomagala pri raznih domačih opravilih, pa tudi pri delu v gozdu. Ponuja namreč idealno kombinacijo lastnosti za vsestransko uporabo – je precej zmogljiva in dovolj velika, da je možno z njo podirati drevesa in rezati debelejše veje, primerna je tudi za pripravo drv. Hkrati se odlično obnese pri obdelavi lesa in oblikovanju gradbenih elementov in konstrukcij. Z dobrimi šestimi kilogrami teže se Stihl MS 391 sicer ne uvršča med lažje motorne žage, vseeno pa dopušča udobno uporabo pri vsakdanjih opravilih in tudi pri dolgotrajnejši uporabi.

Morda bo prišla še bolj v poštev kakšna druga motorna žaga Stihl. Posebej priljubljene so manjše in tudi cenejše žage, ki se lahko pri delu okoli hiše odlično obnesejo. MS 181 je recimo izvrsten model za tiste, ki niso posebej zahtevni, potrebujejo pa majhno in okretno žago za čiščenje grmičevja in podrasti ter obrezovanje manjšega drevja okoli hiše.

Categories: stroje