Ste že kdaj imeli priložnost okusiti konopljino seme? Če ne, v resnici zamujate kar veliko. Vsi tisti, ki so ga že poskusili vedo povedati, da je zelo okusno, poleg tega pa semena te vrste jedo s prav posebnim razlogom.

Konopljino seme namreč vsebuje zelo velike količine beljakovin, za katere pa vsi prav dobro veste, kako zelo koristne so za naše telo, sploh pa za vzdrževanje mišične mase. Poleg seme so tudi še konopljini proteini, za katere je dokazano, da vsebujejo kar 50 % čistih beljakovin.

Konopljino seme lahko kupite v številnih različicah v specializiranih trgovinah, v katerih so zaposleni prodajalci, ki imajo na področju prodaje izdelkov iz konoplje zelo veliko znanja. Glede na vaše težave oziroma potrebe vam bodo znali zelo hitro povedati, kateri izdelek iz konoplje je najprimernejši za vas ali za vaše najbližje.

Konopljino seme lahko dodajate živilom, ki jih uporabljate v vsakdanjem življenju. Pri tem mislimo na primer na jogurt, mleko in še kaj podobnega. Sicer pa smo na samem začetku omenili, da je konopljino seme zelo okusno tudi, če ga boste uživali povsem samostojno kot prigrizek na delovnem mestu ali pa kje drugje.

Konopljini proteini so zelo dragoceno živilo

Če se boste ustavili v kateri od specializiranih trgovin s konopljinimi izdelki, boste lahko kaj hitro videli, koliko različnih izdelkov vam lahko ponudijo prodajalci. Med njimi boste našli tudi zelo priljubljene proteine, ki so znani po tem, da vsebujejo kar 50 % čistih beljakovin. Po njih zlasti posegajo športniki, ki se še kako dobro zavedajo, da morajo paziti na ohranitev mišične mase. To pa najlaže dosežejo tako, da na dan zaužijejo dovolj beljakovin.

Konopljini proteini so torej kot nalašč ustvarjeni za to, da z njihovim uživanjem zelo hitro lahko dosežemo dnevni vnos beljakovin v telo. Kupite jih lahko tudi v spletni trgovini, kjer se prodajajo po nekoliko nižjih cenah, kljub temu da so enake kakovosti kot tisti, ki so dražji drugod na trgu.

Categories: Nasveti