En izmed bolj pomembnih podatkov pri izbiri prenosnega računalnika je za mnoge razmerje med ceno in zmogljivostjo. Ta podatek je relevanten za praktično vsakega kupca. V višjem razredu je zelo pomembno, da ne preplačamo računalnika in ne plačujemo za nepotreben luksuz, medtem ko v nižjem cenovnem razredu pazimo na to, da kljub nizki ceni še vedno dobimo zahtevano zmogljivost.

Nekatere znamke slovijo po odličnem razmerju med kakovostjo in ceno. To so recimo ASUS računalniki, ki predvsem v nižjem cenovnem razredu navdušujejo z odlično zmogljivostjo. V primerjavi z drugimi modeli v istem cenovnem razredu ponujajo več zmogljivosti, saj nimajo nepotrebnih dodatkov, ki bi zvišali ceno. Tako so ASUS računalniki zelo priljubljeni med tistimi, ki želijo za svoj denar dobiti kar največ. Tudi za nizko ceno je možno dobiti odličen računalnik, ni pa to nujno – treba je pobrskati po ponudbi tistih proizvajalcev, ki zares ponujajo najboljši možnost. ASUS računalniki pogosto povsem odgovorijo na želje in potrebe takšnih kupcev.

Drugo možnost za idealno rešitev pri iskanju optimalnega razmerja med zmogljivostjo in ceno pa je nakup rabljenih računalnikov. Posebej privlačna opcija so refurbished računalniki, ki morda sploh niso veliko rabljeni, pa so vseeno na voljo po bistveno ugodnejši ceni. Seveda je to odvisno od ponudbe, v vsakem primeru se je treba pozanimati o tem, za kakšen računalnik pravzaprav gre, so pa refurbished računalniki vsekakor vredni pozornosti. Gre za računalnike, ki niso novi, v večini primerov pa niso veliko rabljeni ali obrabljeni. Gotovo so brezhibno delujoči in običajno vključujejo tudi garancijo. Morda imajo le poškodovano ali odprto embalažo, so vrnjeni s strani kupcev ali pa tovarniško obnovljeni – refurbished računalniki torej normalno delujejo, so pa bistveno cenejši zgolj zato, ker se ne morejo prodajati kot novi. Tako imajo odlično razmerje med zmogljivostjo in ceno, poceni je možno dobiti tudi zelo dobre računalnike.

Categories: splošno