Zobni implantati Ljubljana so pogosto geslo za iskanje ljubljanske ordinacije. V kolikor ne poznamo nikogar, ki bi si že namestil zobne implantate, si moramo pomagati z internetom in sami pobrskati za vse potrebne informacije. Na internetu lahko najdemo podatke o cenah in tudi o zadovoljstvu posameznik strank z ordinacijo, kjer so jim namestili implantate. 

Zobni implantati Ljubljana so tako ključne besede za iskanje cenovno ugodnega zobozdravstvenega centra, kjer nas bodo pregledali in nam namestili kvalitetne implantate. Pred posegom nam mora implantolog povedati kakšne implantate nam bo vstavil, saj niso vsi enako kvalitetni. Nekatere implantate proizvajajo generična podjetja, ki niso tako uveljavljena kot vodilne blagovne znamke na tem področju. Izdelki teh podjetij pa so ravno tako dobri, le malce manj kvalitetno izdelani ter ne tako natančno analizirani. Lahko pa naletimo tudi na nizkocenovne ponaredke, ki jih izdelujejo v Aziji in v Južni Ameriki. Ti implantati so izredno poceni in nimajo nobene garancije, s katero nam proizvajalec jamči kakovost izdelka. Navadno na implantatu niso bile izvedene potrebne raziskave in testiranja. Takšnih implantatov slovenski kirurgi ne priporočajo, saj so lahko nevarni. 

 

Zobne prevleke uporabijo za lažje prehranjevanje

Zobne prevleke nam pomagajo v različnih primerih. Velikokrat se z zobno prevleko prekrije zob, ki je zaradi zalivke izredno nestabilen. Prevleka ga tako naredi veliko bolj uporabnega in trdnega. Poleg tega pa ustvari estetsko lepši izgled. 

Zobne prevleke so lahko le delne ali pa v celoti prekrivajo zobno površino. Pomagajo nam lahko tudi v primeru manjkajočih zob, saj nam zobozdravnik lahko s pomočjo tako imenovanega mostička pomaga nadomestiti izpadli zob. 

Zobne prevleke so narejene iz umetnih materialov ali pa iz kvalitetne keramike. Porcelanasti zobje so v stomatologiji izredno priljubljeni, saj je keramika izredno trden in trpežen material, ki se izredno dobro obnese v ustni votlini. 

Categories: splošno