Seveda nas omejuje velikost, to nam pove že naslov sam, vendar je še nekaj faktorjev, ki lahko določajo točen tip naše postlejnine. Najbolj očiten izmed njih je seveda material. Najbolj pogost material, ki ga sprečujemo, ko je iskana posteljnina 200×220 je bombaž in sicer zato, ker je to eden izmed najbolj primernih materialov za kontakt z našo kožo. Je naraven in omogoča to, da se v njem ne potmo dodatno, kot se že tako, torej z nami diha in to je pomembno za vse, kar pride v kontakt z našo kožo, pa naj bo to posteljnina 200×220 ali oblačila. Prav tako pa imamo na voljo različne vrste zapiranja. Najpogostejša načina sta na gumbe in na zadrgo, vendar obstaja tudi nekaj drugih variacij. 

Da ne pozabimo najpomembnejšega pa posteljnina 200×220 ni prav nobena izjema na področju posteljnin in sicer je dostopna v ogromno različnih barvah in vzorcih, prav tako pa če omenim še njeno najbolj očitno lastnost, vanjo se odlično prilefa odeja 200×220.

Odeje so tako kot prevleke za njih dostopne v različnih velikostih

Najpogosteje srečujemo velikosti v stilu 140×200, vendar je odeja 200×220 naslednja velikost, ki je pravzaprav precej pogosta in je primerna za neko srednjo velikost postelje, če bi imeli večjo se po navadi tudi odločamo za ločene odeje. Prav tako je odeja 200×220 dovolj velika, da se pod njo stisneta dve osebi in se vseeno ne počutita klavstrofobično, tako da je primerna tako za tiste, ki imajo velike postelje, kot tudi za tiste, ki imajo relativno manjhe spalnice. Prav vsaka odeja 200×220 je primerne velikosti za uporabo v komercialnih posteljninah, moramo biti le previdni, če jo kdaj operemo, da se strogo držimo navodilom, ki jih podaja proizvajalec, saj lahko le tako zagotovimo, da pravilno ravnamo z odejo, ki nam bo služila še mnogo let.

Categories: splošno