Možganska telovadba vaje lahko vpišemo v internet in tako bomo našli nekaj informacij o tem, kako lahko s počjo pravih vaj, načinov in pristopov, pripomoremo k boljšemu in celovitemu razvoju otroških možganov. Telovadba za možgane je seveda pomembna v vsakem življenjskem obdobju, vendar pa so otroci najbolj dovzetni in se pri njihovem razvoju lahko veliko doseže, če se jih pravilno vodi in usmerja. 

Možganska telovadba vaje nam torej na internetu poišče metode s katerimi lahko znatno pripomoremo k izboljšanju otroških učnih sposobnosti. Metode so bile razvite v 70. letih prejšnjega stoletja. Obsegajo 26 vaj, s katerimi lahko dosežemo, da otroci nimajo več težav pri branju, učenju tujih jezikov, pisanju besedil ter reševanju matematičnih nalog. 

Možganska telovadba vaje je geslo s katerim bomo poiskali dobre in kvalitetne metode, s katerimi bomo trenirali možgane naših otrok. Zavedati se moramo, da je proces dolgotrajen in da nam ne bo uspelo čez noč. Ravno tako kot ne moremo čez noč postat prvaki v teku, moramo vztrajno in dolgo uriti možgane, da bomo na koncu bili uspešni. 

Abakus za otroke za učenje in zabavo

Abakus za otroke je odličen pripomoček, ki ga lahko uporabljajo tudi najmlajši otroci. Centri za razvoj otroških možganov pa ga aplicirajo, kot idealen pripomoček za razvoj otroških možganov. Z njim namreč lahko naredimo velike korake in ogromen napredel, če ga le pravilno uporabimo. 

Abakus za otroke se uporablja tako, da ga učitelji najprej uporabijo, nato pa otroke naučijo, kako ga lahko vizualizirajo. S tem postopkom dosežejo to, da ga po določenem času, otroci ne potrebujejo več, saj ga imajo v mislih vedno pred sabo. Tisti, ki se vajam posvetijo lahko dosežejo sposobnost priklica tudi več abakov naenkrat, kar pomeni da istočasno lahko rešujejo različne matematične operacije. Se pravi, da lahko hkrati množijo, seštevajo, delijo in odštevajo.

Categories: splošno