Zobni aparat zvezdice mladi velikokrat vpišejo v spletni brskalnik, ker si želijo pred namestitvijo fiksnega aparata izvedeti čim več informacij o celotnem posegu, ki jim ga bo opravil ortodont. Nekateri mladostniki se upirajo nošenju aparata, saj vedo, da je v obdobju uvajanja postopek precej boleč in naporen. Poleg tega si je potrebno neprestano čistiti zobe, da ne bi le-ti postali poškodovani ali uničeni. 

Zobni aparat zvezdice je lahko tudi zabaven, saj so zvezdice lahko okrašene z barvno elastiko, ki najstnikom polepšajo in popestrijo nasmeh. Tako zobje niso več tako pusti, ampak se lepo barvno svetijo in so za najstnika zabavni. Ravno zaradi barvnih elastik, je fiksni aparat z zvezdicami postal pravi modni hit. 

Zobni aparat zvezdice je edini, ki bo vsakemu uporabniku v izjemno kratkem čsovnem obdobju uredil krive zobe. Odrasli se raje odločajo za novejše metode, vendar je ta metoda za otroke še vedno najbolj cenovno ugodna in je zato najbolj razširjena. 

Čiščenje zobnega kamna pri zobnem higieniku 

Čiščenje zobnega kamna moramo opravljati redno in vestno. Nekateri pacienti zobnega kamna sploh nimajo. Pri večini pa se pojavi zaradi pitja kave, kajenja cigaret in ostalih škodljivih prehranjevalnih navad. Ko opazimo, da se nam je na zobeh nabralo preveč zobnega kamna moramo obiskati ustnega higienika, ki nam bo s posebnimi napravami odstranil ves zobni kamen. 

Čiščenje zobnega kamna nam bo omogočilo ponovno lep in bleščeč nasmeh. Zobe moramo izredno dobro čistiti in skrbeti za njihov zdravje. Nekateri ljudje žal ne vedo, da je tudi zobni kamen potrebno redno čistiti in odstranjevati. Saj se vsakodnevno nalaga na naše zobe in povzroča obarvanost ter grd izgled. 

Čiščenje zobnega kamna  je cenovno izredno dostopno. Včasih je potrebno postopek tudi večkrat ponoviti, da dosežemo popolnoma čiste zobe. Dober higienik nam bo zobe temeljito očistil in nam svetoval, kako jih lahko ohranimo bolj zdrave in lepe.

Categories: splošno