Strešne kritine vseh velikosti in oblik so v današnjem času zelo dobro zastopane pri večini ponudnikov. Industrijska proizvodnja in zelo dobro in učinkovito oglaševanje so na tem področju naredili precejšnjo konkurenco, zato večina ponudnikov strešnih rešitev ponuja skoraj vse vrste kritin, ki so na določenem geografskem področju viabilne. Tako je za produkte, kot je strešna kritina, cena zelo različna. To odraža raznolikost proizvodov, ki jih ponujajo proizvajalci. 

Tudi pvc okno je produkt, ki je zelo razširjen pri veliki množici industrijskih proizvajalcev, zato je konkurenca med njimi kar velika. Za navadnega potrošnika je to precej ugodno, saj se na ta način privede do bistvenega znižanja cen posameznega artikla. Pvc okno je relativno enostavno sestavljati tudi za kupce z individualnimi potrebami, medtem ko je strešna kritina, cena katere je visoka, precej enoten izdelek, ki se ga individualno ne splača posebej prilagajati.

K temu močno pripomore postopek proizvodnje, ki se za oba artikla močno razlikuje. Pvc okno je narejeno iz pvc in jeklenih profilov. Ti se morajo izdelati v specializiranih industrijskih delavnicah, toda njihovo sestavljanje v okvirje poljubnih dimenzij je zelo preprosto in se ga poslužujejo mnogi manjši okenski mojstri in monterji. Po drugi strani pa je strešna kritina enoten izdelek, ki se ga naredi na enkrat in abstraktno oblikovanje strešnikov lahko nanese zelo veliko denarja. Ker je strešna kritina cena vsake zgrajene hiše, je njen nakup neizogiben in zato se je treba pozanimati o pravi rešitvi za dan tip hiše, predvsem pa je izbira strešnikov odvisna od tipa strehe in njenega naklona.

Cenovni razpon za strešne kritine se giblje vse od poceni pvc kritin ter bitumenske lepenke, ki zdrži le malo časa, preko recikliranih gumijastih ali pa pločevinastih strešnikov, ki že ponujajo boljšo zaščito, pa vse do keramičnih strešnikov z vrhunsko trajnostjo, ki so primerni za uporabo po več kot 50 let.

Categories: Dom