Keramične ploščice kupci največkrat postavijo v kopalnico, kjer je še vedno potrebna dobra površina, skozi katero ne bo pronicala voda. Nekateri se odločijo za kopalnico v mirnih naravnih tonih, ki prijetno delujejo na človeka. Ker smo v kopalnici zjutraj, ko vstanemo in zvečer, preden gremo spat, mora kopalnica delovati na naše telo izredno pomirjujoče in nas ne sme vznemirjati. Ravno zato je dobro, da uporabimo ploščice, ki bodo naše telo sprostile in umirile. 

Keramične ploščice, ki so idealne, so izdelane v zelenih ali belih tonih. Zelena barva, je barva življenja in nas bo zjutraj lepo prebudila ter zvečer pred spanjem sprostila. Na tip ploščic moramo biti pazljivi še zlasti v majhnih kopalnicah, kjer je natlačenih veliko elementov. Ravno zato moramo biti pozorni, da ne bomo namestili takšnih keramičnih ploščic, ki bodo preveč motile celoten izgled kopalnice. 

Keramične ploščice si moramo zato pred nakupom temeljito ogledati in se si čim bolje predstavljati, kaj bi si želeli z njimi ustvariti. Le tako bomo oblikovali najlepšo kopalnico. 

Kuhinjske ploščice za tla in steno

Kuhinjske ploščice predstavljajo pomemben del celotnega izgleda našega bivalnega prostora. Ko se odločamo za novo kuhinjo ali za prenovo starega stanovanja, si moramo najprej oblikovati stil, ki ga želimo vpeljati v vse prostore. Ker sta kuhinja in jedilnica osrednja prostora, si moramo vzeti dovolj časa, da premišljeno in skrbno naročimo nove ploščice. 

Kuhinjske ploščice ne morajo ujemati s kuhinjo, zato moramo pred nakupom imeti v mislih vsaj stil kuhinje, ki nam je všeč. Nekateri se odločijo za moderne linije, drugi pa za večno klasiko. Pri izbiri kuhinjskih ploščic moramo na prvem mestu paziti predvsem na barvo in nato na izgled. Dandanes imamo namreč keramične ploščice z različnimi motivi in imitacijami. 

Kuhinjske ploščice so v majhnih temnih prostorih velikokrat bele barve, saj osvetlijo celotno kuhinjo in dodajo pečat prestiža, ki si ga vsakdo želi. 

 

Categories: Dom