Kadar izbiramo keramiko, ki bo položena v kopalnico ali bolj ali manj kateri koli drugi prostor je najbolj pomembno, da se zavedamo, kako lahko velikost ploščic vpliva na izgled prostora. Manjše ploščice izgledajo lahko nekoliko natlačene in zaradi tega vizualno zmanjšamo prostor, vendar če se odločimo za majhne mozaične ploščice z veliko leska lahko prostor optično povečajo, seveda pa je tako polaganje ploščic bolj zapleteno kot drugo polaganje ploščic.

Najbolj “enostavno” je polaganje v katerem je vključena XXL keramika, vendar kar želimo s tem povedati ni to, da je polaganje samo po sebi najbolj enostavno, vendar da najhitreje pokrivamo veliko količino sten ali tal in hitro lahko vidimo napake, ki jih lahko preprosto odpravimo. Po drugi strani pa XXL keramika ni ravno najprimernejša za vse prostore, še posebej ne take, ki so zelo majhni, saj potem je vseeno, ali bi uporabili manjše ploščice in imeli manj odpadka zaradi rezanja.

Največkrat je XXL keramika uporabljena za XXL prostore, kajti to je najboljši način, da polaganje ploščic izvedemo kjerkoli blizu proračuna. Največ stroškov se nabere s tem, da polaganje vzame veliko časa in da moramo vedno več časa porabiti za to, da so stvari naravnost in poravnane, kar je nekaj, kar je z večjo XXL keramiko veliko lažje, saj avtomatično že vemo, da so vse 4 stranice ravne, potem pa moramo le še paziti, da sledimo linijam, ko same ploščice postavljamo na svoje oziroma njihovo končno mesto.

Ne glede na to, kakšne ploščice izberemo pa more polaganje ploščic vseeno biti profesionalno izvedeno, saj le tako lahko zagotovimo, da bodo ploščice ostale na svojem mestu in se ne bodo dvigale ne glede na vse, prav tako pa je pomembno ,da smo pozorni in vse robove pravilno in lično zaključimo, da lahko prostor naredimo kar se da elegantno.

Categories: Dom