Ni vseeno, kakšen vtis dosežemo pri opremljanju in oblikovanju stanovanjskih prostorov. Tudi občutek, ki ga imamo pri vstopu v prostor, namreč močno odloča o kakovosti bivanja in določa tudi zadovoljstvo stanovalcev na dolgi rok. To ne pomeni, da moramo investirati v pregrešno drago opremo iz prestižnih materialov – odličen učinek lahko dosežemo tudi z nekaterimi drugimi alternativami. 

Stekleni gradbeni elementi

Steklo je v gradbeništvu vsestransko uporabno, najbolj pa izstopa v okenskih okvirih. Odločimo pa se lahko tudi za steklena notranja vratan drugo opremo ter na ta način dosežemo prav poseben učinek. Steklena notranja vrata poleg privlačne estetske podobe ponujajo še dodatne prednosti, predvsem to, da prepuščajo svetlobo. S tega vidika so gotovo privlačna izbira za stanovanja, pri katerih želimo prostor razširiti in pridobiti nekaj dodatne površine že zaradi posrečenega vizualnega učinka. Ni nujno, da bodo steklena notranja vrata kar v vsakem primeru najboljša izbira, treba bo najti pravo kombinacijo materialov in izdelkov, a gotovo je to ena izmed opcij, ki dokazujejo, da je steklo vsestransko uporaben material pri izdelavi stanovanjske opreme.

Drugi materiali

Zelo prestižen učinek lahko dosežemo tudi z nekaterimi drugimi materiali, celo s tistimi, ki jih sicer nikoli ne bi uvrstili med prestižne. Takšne so recimo PVC talne obloge, ki se vsekakor odlično obnesejo v elegantno oblikovanem in opremljenem domu. PVC talne obloge imajo mnoge prednosti, kakšnih izrazitih pomanjkljivosti pa pravzaprav nimajo. V večini primerov so povsem smiselna izbira, predvsem za tiste, ki želijo biti pri oblikovanju končne podobe svojih stanovanjskih prostorov povsem neomejeni. Na voljo so namreč PVC talne obloge v vseh mogočih izvedbah, tako da je možno doseči različne vizualne učinke, medtem ko so funkcionalne odlike prisotne v vsakem primeru. PVC ni edini material, ki ga lahko izkoristimo v iskanju takšnega učinka – kar nekaj alternativ še poznamo, s katerimi lahko uspešno nadomestimo bistveno dražje materiale.

Categories: Dom