Med vrati imamo kar veliko izbire. Ne govorimo seveda o običajnih vratih, ki jih uporabljamo v notranjih stanovanjskih prostorih – tam s svojimi funkcionalnostmi zadoščajo že čisto osnovna vrata, ki jih dobimo po ugodni ceni v vsaki prodajalni s tovrstno stanovanjsko opremo. Naprednejše izvedbe vrat bo treba premišljeno izbrati na podlagi specifičnih zahtev in potreb, na srečo pa lahko najdemo odlične rešitve za mnoge različne primere in okolja.

Drsna vrata

Med najbolj priljubljene izvedbe se uvrščajo drsna vrata, steklena so še posebej priljubljena, na voljo pa imamo tudi druge materiale in različne posrečene kombinacije. V tem primeru lahko pričakujemo prednosti predvsem pri mehanizmu, ki omogoča samodejno ali ročno odpiranje in zapiranje. Avtomatska vrata so priporočljiva za poslovne in javne prostore, kjer se pretaka večja množica ljudi, saj teh ne želimo ovirati z ročnim odpiranjem in zapiranjem vrat. Če so drsna vrata steklena, sicer dobimo še nekaj dodatnih funkcionalnosti, predvsem to, da je možno skozi videti v notranjost objekta oziroma med posameznimi prostori. Pogosto pa so drsna vrata steklena tudi iz drugega razloga, namreč zato, da prepuščajo svetlobo. Posebej v sodobnih pisarnah ravno ta izvedba ponuja najboljšo kombinacijo funkcionalnosti.

Kakovostna avtomatska vrata na drsnem mehanizmu lahko naredijo veliko razliko. V praksi se namreč pozna vsaka prednost, še posebej pri daljšem času uporabe. Če vrata pogosto uporabljamo, pridejo učinkoviti mehanizmi še kako do izraza. Ravno avtomatska vrata se lahko izkažejo za veliko pridobitev.

Druga vrata

Poleg drsnih mehanizmov seveda poznamo tudi mnogo drugih, tako da lahko dosežemo različne učinke. Od situacije je odvisno, katera vrata se bodo najbolje obnesla. Morda so to vrtljiva vrata ali pa običajna krilna vrata, ki jih lahko prav tako opremimo z avtomatskimi mehanizmi. Vedno moramo imeti v mislih kombinacijo funkcionalnosti oziroma prednosti, ki se bodo v danih razmerah izkazale za kar najbolj uporabne.

Categories: splošno