Za dobrobit kolesa lahko dobro poskrbimo že sami doma. A če želimo res zagotoviti optimalno stanje vozila, ga je smiselno vsaj občasno predati tudi v profesionalno oskrbo. Za vzdrževanje in servis lahko poskrbijo strokovnjaki, ki bodo to delo bistveno bolje opravili – resni kolesarji bodo gotovo veseli prednosti, ki jih prinaša tovrstna skrb za kolo. 

Kje najti zanesljivega serviserja? Te pogosto ponuja kakšna večja kolesarska trgovina, Ljubljana pa ima gotovo največ izbire. Ni nujno, da se za servis odločimo tam, kjer smo kolo kupili, je pa to vsekakor elegantna izbira. Bolje je sicer, da se posebej prepričamo, da imamo opravka s pravimi strokovnjaki in zanesljivim servisom. Kolesarska trgovina Ljubljana je pravi naslov za tiste, ki želijo vse opraviti kar na enem mestu, lahko pa najdemo tudi kak bolj priročen servis – ne pozabimo, da bomo njihove storitve verjetno koristili večkrat, tako da se splača najti lokalnega mojstra, ki lahko dobro poskrbi za vse potrebne storitve. A prav tako je pomembno, da je na voljo tudi kolesarska trgovina – Ljubljana ponuja več teh, pa tudi drugod jih ni težko najti. Potrebovali bomo namreč razno dodatno opremo, morebitne rezervne kose ali nadgradnjo, pa tudi kakšno opremo, oblačila in podobne dodatke. 

Servis koles pa se seveda osredotoča predvsem na samo kolo, ki pogosto potrebuje nekaj strokovnega vzdrževanja. Že pri čisto običajni uporabi pride do obrabe in morda tudi do kakšnih poškodb, tako da pride v poštev redno vzdrževanje pri zanesljivem serviserju. Najbolj neprecenljiv pa je servis koles gotovo v primeru, da imamo opravka s kakšnimi večjimi težavami in poškodbami, takrat lahko problem strokovnjak hitro odpravi. To velja za tiste težave, ki jih zaznamo doma oziroma ko lahko kolo enostavno prepeljemo do servisa – če se pripeti kakšna nevšečnost na terenu, pa se za najboljšo rešitev še vedno izkaže popravilo v lastni režiji.

Categories: splošno