Poleg vseh osnovnih storitev, ki jih imamo na voljo pri zobozdravnikih, lahko občasno posežemo tudi po kakšnih naprednejših izdelkih, ki nam pogosto omogočajo še bistveno več. Seveda smo v to skoraj prisiljeni, če imamo z zobmi kakšne težave, lahko pa da gre tudi za posege, za katere se odločimo povsem prostovoljno, če bi radi nekoliko izboljšali izgled ali zdravje svojega zobovja. Na voljo imamo kar nekaj zelo dobrih rešitev.

Zobni vsadki so vsekakor med tistimi izdelki, po katerih je največ povpraševanja. Omogočajo namreč zelo elegantno namestitev raznih protetičnih izdelkov, tudi celotnih protez. Ta rešitev je zelo prilagodljiva, saj ni vezana na sosednje zobe, vsadki se lahko vstavijo skoraj kamorkoli, pri tem pa je postopek pogosto tudi presenetljivo enostaven. Glavna prednost je gotovo v tem, da ni treba obremenjevati drugih zob, kar je značilno za razne mostičke in druge rešitve. Zobni vsadki omogočajo izdelavo odličnih protetičnih rešitev, ne da bi morali za to žrtvovati izgled ali zdravje sosednjih zob, prav tako zagotavljajo dolgotrajno zanesljivost in vzdržljivost.

Zobne prevleke sodijo v povsem drug segment ponudbe, in sicer med izdelke estetskega zobozdravstva. Tudi po teh je veliko povpraševanja, kar je posledica ugodnih cen in vedno večjega zavedanja o pomenu lepih in zdravih zob. Z lepim nasmehom je vse lažje, zato se splača izkoristiti ponudbo strokovnjakov, ki nudijo storitve in izdelke s tega področja. Zobne prevleke so natanko to, kar pove njihov naziv – preko zoba nadenemo prevleko, ki spremeni njegov videz. Takšna rešitev je zelo enostavna, hkrati pa zelo učinkovita, saj lahko v trenutku povsem spremeni podobo zoba. Posebej dober je učinek, če želimo na ta način pobeliti razbarvane zobe, še bolje se lahko zobne prevleke izkažejo pri odkrušenih ali drugače poškodovanih zobeh. To niso posebej zahtevni ali posebej dragi postopki, zato je rešitev zelo priljubljena.

Categories: Drugo