Ko izbiramo parket je najbolje, da imamo v mislih predvsem ambient, ki ga želimo ustvariti v domu, prav zaradi tega se največ ljudi sploh odloča za to. Da bodo položili parket in ne kakšnega drugega poda. Hrastov parket je eden izmed najbolj pogostih zaradi prijetnih toplih podtonov lesa, ki jih spremlja izjemno zanimiv vendar nežen vzorec v samem lesu, ki zagotovi zanimiv izgled končanega poda. Moramo vseeno biti pozorni na to, da izberemo pod, ki je tudi v našem cenovnem obsegu in to se predvsem določa s tem da če izberemo nekoliko širše deske bomo to morali tudi plačati, saj je odpad pri izdelavi širših desk načeloma večji. Če denar za nas ni ovira pa se lahko odločimo za prav vsak parket na trgu in hrastov parket je zagotovo med vodilnimi na svojem področju.

Za tiste, ki si želijo bolj tradicionalen izgled sobe je dobro, da tudi razmislijo o tem, da bi namestili masivni pod. Ta se razlikuje od drugih vrst parketa po tem, da celoten sistem položnega kosa lesa predstavlja samo ena vrsta lesa, ta, ki se tudi kaže na samem površju. Masivni pod je predvsem primeren za prostore, ki so v intenzivni uporabi, se pravi se v njih uporablja in pogosto prestavlja pohištvo, ali pa za prostore, za katere želimo, da je parket zmožen znova in znova brušenja in obnavljanja. Da bi lahko namestili masivni pod ni potrebno prav nič dodatno pripravljati podlage, saj se vse skupaj samo z lepili lahko namesti.

Da bi masivni pod ohranili v odlični kondiciji je poleg brušenja pomembno, da pod tudi redno oljimo in na ta način poskrbimo, da je ves čas odporen na vlago in na to, da bi kakšna nesreča, kjer je vključena tekočina prehitro poškodovali pod. Leseni pod je najbolj občutljiv na vodo, ki lahko na njem pusti črne madeže, če pride do dolgotrajnega stika z vodo.

Categories: splošno