Le težko bi si lahko zamislili kakšno delo, pri katerem je oprema izpostavljena večjim obremenitvam kot pri delu na kmetiji. Skozi celo leto se soočamo z različnimi opravili, pri tem pa od opreme pričakujemo brezhibno delovanje. Ne samo preko ene sezone, temveč tudi skozi prihodnja leta. Nerealno je pričakovati, da bo oprema vse te obremenitve prenesla brez praske, zato se pogosto raje posvetimo temu, kako enostavno in uspešno lahko ukrepamo v primeru različnih težav.

V nekaterih primerih so popravila povsem enostavna. Takšno ukrepanje omogoča BCS kosilnica, ki se ravno zato pogosto uporablja na zahtevnih terenih. Če pride do kakšnih poškodb, lahko takšno kosilnico pogosto popravimo kar na terenu, že po nekaj minutah bomo lahko nadaljevali z delom. Pravzaprav je BCS kosilnica zasnovana prav s tem namenom. Modularna kosa omogoča enostavno zamenjavo nožev, lahko pa zamenjamo kar celo garnituro. Seveda moramo imeti za to s seboj vse potrebne rezervne dele in nekaj orodja, za kar pa ima BCS kosilnica že pripravljen shranjevalni prostor.

Nekatera popravila so bistveno zahtevnejša, predvsem pri kakšnih težavah s traktorjem. Takrat se izkaže, kako veliko prednost imajo priznane in uveljavljene znamke, pri katerih je lažje dobiti nadomestne dele in servisne storitve. Zetor rezervni deli so recimo dokaj enostavno dostopni ali pa vsaj hitro dobavljivi. Najpomembnejši deli so na zalogi pri praktično vsakem pooblaščenem serviserju, včasih pa jih imamo kar doma, če je treba na hitro kaj popraviti. Zetor rezervni deli lahko omogočajo tudi to, še posebej če gre za kakšne manjše težave, recimo obrabo najbolj obremenjenih delov. A tudi v primeru kakšnih večjih posegov bo mogoče težave uspešno odpraviti, le da bo treba verjetno obiskati serviserja. Tam so na voljo originalni Zetor rezervni deli, v kombinaciji z veščinami in izkušnjami serviserjev pa lahko pričakujemo odličen rezultat njihovega dela in zanesljivo delovanje traktorja.

Categories: splošno