Postelja za dojenčka je zelo pomemben del življenja našega otroka. Ko se dojenček rodi, veliko časa preživi znotraj svoje posteljice, kjer spi in počiva. Ravno zato je zelo pomembno, kakšno posteljo za dojenčka bomo izbrali. Če se ne spoznamo na modele in možnosti, ki so na voljo v trgovinah, se lahko najprej malce pozanimamo tudi na spletu. 

Postelja za dojenčka mora biti dovolj velika in prostorna. Veliko staršev ima v prvih mesecih življenja dojenčka najprej košaro, ki je manjša in bolj prijetna za novorojenčka. Ko pa otrok malce odraste preidejo na funkcionalno otroško posteljo. 

Postelja za dojenčka nam mora biti izdelana iz najboljših materialov, najbolje je, da je lesena. Večina otroških posteljah ima zaščitno ograjico, ki preprečuje, da bi otrok padel iz nje. Ograja pomaga tudi takrat, ko naš otrok začne hoditi in si želi iz posteljice pobegniti. Nekatere posteljice imajo ograjo, ki je premična, tako da jo lahko privzdignemo in odmaknemo. 

 

Voziček marela je izredno priročen 

Voziček marela je model vozička, ki se lahko v trenutku spravi, ko ga ne potrebujemo. Vgrajen ima namreč mehanizem, ki celoten voziček zmanjša. Na tak način lahko voziček pospravimo v avtomobil ali v omaro. To je priročno, ko gremo na primer na nedeljski izlet, kamor moramo seveda vzeti tudi voziček. 

Voziček marela bomo enostavno spravili in ga dali v prtljažnih našega avtomobila. Ko bomo prispeli na želeno lokacijo, pa ga bomo vzeli ven in po potrebi uporabili. To so vozički, ki se uporabljajo, ko otrok že lahko hodi in se ga ima s seboj le v primeru, da se otrok utrudi. Vsak malček je namreč večino rad prost in svoboden. 

Voziček marela pa uporabi le takrat, ko se utrudi in mora malce počivati. Tak voziček je tudi izjemno lahek, zato ga lahko v vsakem trenutku primemo in nesemo. 

Categories: Drugo