Pri izbiri avtosedeža za vašega otroka je ključni element varnost. To si lahko v veliki meri zagotovite z nakupom avtosedeža priznanega proizvajalca. A še preden avtosedež kupite, malčka obvezno stehtajte in izmerite njegovo velikost. 

Avtosedeži za otroke se praviloma izbirajo glede na otrokovo telesno višino. Otroci so pri isti starosti lahko različno težki, zato je starost bolje upoštevati kot samo indikator. Ob izbiri sedeža preverite, ali vsebuje nalepko, na kateri so podatki, ki zagotavljajo, da gre za sedež, ki ustreza mednarodnim varnostnim standardom. 

Pomembno je tudi, da so avtosedeži za otroke preprosti za nameščanje v vozilo. Vsak sedež namreč ni primeren za prav vsako vozilo. Še najbolje pa je, da kar prodajalca otroške opreme vprašate, kako se avtosedež pravilno namesti in kako se ga tudi pravilno uporablja. Pri izbiri sedeža pa bodite ne nazadnje pozorni še na položaj otrokove glave ter ramen.  

Obposteljna posteljica za še boljši stik med materjo in malčkom 

Ko v vaš dom sprejmete novega družinskega člana, je izjemno pomembno, da ste zanj pripravili vso nujno opremo, kot so na primer posteljica ali zibelka, obposteljna posteljica, otroški voziček. 

Vsekakor obposteljna posteljica ni ključna. Nekateri starši se zanjo ne odločajo, spet drugi pa na ta kos opreme prisegajo. Zdi se jim, da takšna posteljica otroka in starše še bolj poveže. 

Obposteljna posteljica vam je na voljo v številnih prodajalnah z otroško opremo, lahko pa si jo pri proizvajalcih pohištva naročite tudi po meri. Na voljo vam je v različnih dimenzijah, oblikah, praviloma pa je narejena iz kakovostne drevesne vrste, ki je premazana z varnim brezbarvnim premazom, ki je odporen na otrokovo slino. 

Če se za takšno posteljo vendarle ne boste odločili, pa poskrbite, da bo otrok udobno in prijetno počival v kakovostni postelji ali pa zibelki. Tudi takšen kos otroške opreme vam je na voljo v prodajalni ali pa si ga naročite po meri. 

 

Categories: Drugo