Ko govorimo o vrhunski izdelavi parketa, lepoti, odpornosti na vse vrste udarcev, preprosto vzdrževanje, primernosti za talno gretje in ne nazadnje tudi za sprejemljivo ceno, potem je gotov parket zagotovo najboljša izbira. 

Gotov parket je označen kot tovarniško obdelan parket, ki je za polaganje že pripravljen. Ker je na takšni vrsti parketa veliko število nanosov laka, je zelo odporen na obrabo ter se ga po samem polaganju lahko takoj uporablja. Na voljo vam je dvoslojni pa tudi trislojni gotov parket. Njegova zgornja plast je debela od 3 do 4 milimetre. Na voljo pa vam je v številnih drevesnih vrstah. Med bolj priljubljenimi je hrastov gotov parket. 

Gotov parket se lahko polaga plavajoče ali pa se ga preprosto lepi na podlago. Deske vsebujejo posebne zareze, pero in utor. Čeprav se vam bo na videz zdel preprost za polaganje, je najbolje, da vam ga položi kar mojster za polaganje parketa. 

Klasični parket bo vedno v trendu 

Medtem ko so nekatere vrste parketov v določenem času v trendu, se kasneje njihova priljubljenost porazgubi. A to še zdaleč ne velja za klasični parket. Ta je pri uporabnikih oziroma kupcih priljubljen že od samega začetka. 

Klasičen parket se tako kot druge vrste parketov pojavlja v številnih izvedbah. Najbolj priljubljena izvedba je vsekakor klasični masivni parket. Zanj je značilno, da odraža poseben čar, ki je brezčasen. 

Tudi masivni klasični parket lahko sestavljajo različne drevesne vrste. Kot talna obloga lahko zdrži zelo dolgo, tudi več kot sto let. Velja za odličen toplotni izolator, poleg tega pa omogoča prijetno ter udobno hojo. 

Sicer pa je masivni klasični parket neobdelana vrsta parketa. Na trgu pa vam je na voljo tudi masivni gotovi parket. Ključna razlika med tema dvema vrstama parketa je za, da je treba masivni klasični parket še dodatno obdelati, na primer z lakiranjem, voskanjem ali oljenjem. 

 

Categories: Drugo