Mobilni telefon je iznajdba, ki je ljudem 21. stoletja približno tako domača, kot so nam naše roke ali noge. Marsikdo utegne mobilni telefon obravnavati kot nekakšen del samega sebe. Ljudje smo se s svojimi malimi napravicami že tako zbližali, da jih obravnavamo kot podaljšek naših čutil. Praktično se lahko že štejemo za tisti del človeštva, ki se je uspel združiti z elektronskimi napravami. S tem smo pridobili več kot samo šesti čut: tako kot nam oči predstavljajo sprejemnik za svetlobo, ušesa sprejemnik za zvok, nam naš elektronski del nam predstavlja čute za elektromagnetne valove in za bluetooth signal. 

Svojih telefonov sicer še nimam vgrajenih v telo – čeprav morda tudi do tega ni več daleč, vendar pa, kdo pa pravi, da bi morali biti naši elektronski deli biti vgrajeni v telo? Zaenkrat je pač še nekoliko bolj praktično, če so naši elektronski čuti fizično ločeni od telesa – bi pa težko rekli, da so ločeni psihično.

Servisiranje naših dodatnih elektronskih čutov

Ker so telefoni torej postali praktično del nas, je izrednega pomena, da imamo v naši družbi dobro razvito mrežo servisov za popravilo telefonov, kot na primer Samsung servis Ljubljana. Čeprav bi si mislili, da se je ob visoki splošni razširjenosti mobilnih telefonov dodobra razširila tudi mreža servisov za popravilo telefonov, pa za storitve kot je Samsung servis Ljubljana še vedno ni mesto, kjer bi lahko našli tolikšno ponudbo, kot bi si mislili. 

V prihodnosti nas gotovo čaka znatna širitev ponudbe servisov za popravilo telefonov, saj se delež prebivalstva, ki uporablja pametni telefon, še vedno širi. Ker je prvo mesto, kjer bodo Slovenci iskali ponudnike za Samsung servis Ljubljana, se lahko nadejamo, da bomo tudi v Ljubljani dočakali širšo ponudbo servisov, tako da ne bo več potrebno čakati na proste serviserje.

Categories: splošno