Kadar se odločamo za nakup in vgradnjo toplotne črpalke je potrebno biti pozoren na mnogo dejavnikov. Poleg izbire najbolj primernega ponudnika, modela in moči toplotne črpalke je potrebno poskrbeti za njeno strokovno vgradnjo, ob tem pa se je dobro pozanimati tudi o servisnih storitvah, ki nam morajo biti vedno voljo. Servis toplotnih črpalk je izjemno pomemben, saj gre za področje, kjer je hitra odzivnost in učinkovitost ključnega pomena.

Verjetno si težko predstavljate, da bi vam toplotna črpalka v ekstremnih zimskih razmerah prenehala delovati, vi pa bi morali na popravilo čakati tudi po več dni. Poleg strokovnosti je zato za servis toplotnih črpalk ključnega pomena tudi njegova odzivnost in dostopnost rezervnih delov. Pri tem naj vas opozorimo še na en izjemno pomemben dejavnik, in sicer, da je za dolgo in nemoteno delovanje toplotne črpalke pomembno tudi to, da servisne storitve opravlja izključno pooblaščeni servis toplotnih črpalk.

Toplotna črpalka za sanitarno vodo je odlična alternativa ogrevanju vode

Toplotne črpalke veljajo za okolju prijazen in energetsko učinkovit način ogrevanja. Podobno kot vse ostale toplotne črpalke tudi toplotna črpalka za sanitarno vodo črpa obnovljive vire energije, med katerimi so zrak, voda in zemlja, pri tem pa za svoje delovanje porablja izjemno majhen delež električne energije. Rezultat tega je, da je takšen način ogrevanja sanitarne vode bistveno ugodnejši od ogrevanja vode s plinom, oljem ali električnim grelnikom. 

S toplotno črpalko za vodo pa ne boste prihranili le pri mesečnih stroških za električno energijo, ampak tudi pri porabi vode, saj vam bo topla voda pritekla v pipo brez nepotrebnega in dolgotrajnega čakanja. Seveda pa je za maksimalen rezultat potrebno poskrbeti z ustrezno izbiro toplotne črpalke za sanitarno vodo in njeno strokovno vgradnjo pri izbranem ponudniku, saj vam bo toplotna črpalka za sanitarno vodo le na takšen način učinkovito in dolgo služila.

Categories: splošno