Med mnogimi prevladuje zmotno prepričanje, da bodo imeli najmanj dela okoli svojega doma, če bodo na vrt posejali eno izmed travnatih mešanic semen. Vendar je situacija v realnosti popolnoma drugačna. Za lep izgled zelenice si je potrebno vzeti veliko časa, prav tako pa od nas zahteva veliko našega truda. Osnovno opravilo, ki je potrebno za primerno vzdrževanje travnate površine, je redna košnja, za katero lahko uporabimo različne vrtne kosilnic. Električne kosilnice so okolju prijazne, zmogljive in enostavne za rokovanje.

Električne kosilnice so že dolgo na trgu in že od nekdaj veljajo za cenovno najbolj ugodne kosilnice pri nas. Ker so manjših dimenzij, so primerne za manjše površine, njihovo delovanje pa je omejeno tudi z dolžino kabla. Električna kosilnica je znana po svojem tihem delovanju in nizkih vibracij, zato je še posebej primerna za vrtove na gosto poseljenih območjih, saj s košnjo ne motimo sosedov in mimoidočih.

Stihl MS 291 je učinkovita motorna žaga

Ker večino dela v gozdu opravimo z motorno žago, je pomembno, da je le ta najbolj ustrezna in tudi varna za naše potrebe. Osnovno pravilo pri izbiri motorne žage je, da boste za težje delo potrebovali motorno žago večje moči in tudi ustrezno rezalno opremo. Ena od takšnih je tudi bencinska motorna žaga Stihl MS 291, ki je za nego posesti in delo v gozdu idealna rešitev.

Poleg uporabe ustrezne zaščitne opreme, lahko z izbiro najbolj primerne motorne žage bistveno prispevamo k naši varnosti. Z motorno žago Stihl MS 291 lahko brez večjih težav prežagamo večje hlodovine, saj velja za izjemno zmogljivo, njen motor pa zagotavlja tudi nemoteno delovanje v daljših intervalih. Edina težava bi lahko bil prazen rezervoar bencina, vendar so z zmogljivim in učinkovitim motorjem sedaj tudi te skrbi popolnoma odveč, saj je poraba goriva z njim do 20 % manjša. 

Categories: splošno