Robotska kosilnica je povsem nova stvar med kosilnicami. Na trgu je prisotna šele nekaj zadnjih let in je takoj sprožila revolucijo. Robotska kosilnica je narejena tako, da se sama vozi po v naprej določeni kvadraturi travnika, to kvadraturo seveda določite vi. Tako se vklopi takrat, ko jo potrebujete, lahko jo vklopite preko pametnega telefona in tako vam bo obod pokosil travo, v kolikor se odločite za nakup. 

Robotska kosilnica je izjemno priljubljena, še posebno v primeru, da ste vse dni od doma in resnično nimate časa doma skrbeti za travo. Zato je perfektno, da robot to naredi namesto vas.

Vedeti morate le to, da je takšna robotska kosilnica kar precej draga. To pomeni, da ni ravno cenovno ugodna in si je ne mora privoščiti prav vsak. Seveda je odvisno od modela in znamke, vendar najboljše, tiste z dodanimi funkcijami so seveda izjemno drage. Še posebno pred nakupom robotske kosilnice se morate dobro predelati ponudbo in se posvetovati s strokovnjaki, saj je resnično velik na naložba.

Vrtna kosilnica je obvezna oprema

Vrtna kosilnica je obvezna oprema, v kolikor imate doma manjši travnik, za katerega morate skrbeti. Danes seveda obstaja veliko različnih vrst kosilnic, in tudi veliko zanamk. Torej danes poznamo samohodne kosilnice, poznamo električne vrtne kosilnice, nenazadnje tudi nahrbtne in nitne kosilnice. Zaradi tega je pomembo, da izberete tisto, ki vam najbolj ustreza in jo seveda prilagodite velikosti vašega travnika oziroma zelene površine. Saj tako dobite tisto, ki je najbolj primerna vrtna kosilnica za vas.

Torej robotske kosilnice so spremenile način košnje trave in travnatih površin, saj vse deluje avtomatsko. V primeru, da si robotske kotlinice ne morate privoščiti ali pa preprosto to ni vaš interes, potem obstaja veliko drugih in prav tako kvalitetnih vrtnih kosilnic. Prav zagotovo lahko danes v poplavi znamk in modelov najdete pravšnjo za vas za vašo velikost travnate površine. 

Categories: splošno