Vsako dvorišče potrebuje ustrezna vrata. Že res da včasih niti ni pomembno, kdo ima dostop do dvorišča in kako dobro je ta zavarovan. A včasih je prav to ključna naloga, ki jo morajo opravljati dvoriščna vrata. To pride še posebej do izraza v okoljih, kjer je možen dostop do različnih gospodarskih ali industrijskih prostorov in površin. V takšnih okoljih se za nadzor nad dostopom uporabljajo napredna industrijska vrata, ki ponujajo vse potrebne funkcionalnosti za popolno nadzor.

Na voljo imamo več različnih izvedb takšnih vrat. Seveda pridejo takoj na misel drsna dvoriščna vrata, ki smo jih vajeni tudi iz domačega okolja. Takšna vrata se pogosto uporabljajo za omejevanje dostopa na zasebne površine, saj so elegantna in uspešna pri svojem delu. Poleg tega ponujajo drsna dvoriščna vrata odličen izkoristek prostora, kar je še dodaten plus oziroma v nekaterih primerih kar nujna odlika. V industrijskem okolju pa imajo drsna dvoriščna vrata še druge prednosti, ki se izkažejo za odločilne. Predvsem so prilagodljiva in omogočajo oddaljeni dostop.

Napredna industrijska vrata odpirajo celo vrsto možnosti za prilagoditev njihovega delovanja. Na delovanje vrat lahko tudi neposredno vplivamo, če izberemo ustrezne mehanizme za delovanje vrat in njihovo upravljanje. To je velika prednost v primeru, da želimo vrata povsem prilagoditi zahtevam okolja, brez težav lahko zadostimo tudi potrebam zahtevnejših uporabnikov. Predvsem je možno vzpostaviti odličen nadzor, kar je v industrijskem okolju ključnega pomena. A hkrati omogočajo takšna industrijska vrata tudi podrobno prilagoditev osnovnih funkcionalnosti, recimo zaklepanja in odklepanja ter odpiranja in zapiranja. Možno je nastaviti urnike in režime delovanja, povezati mehanizem z drugimi napravami in senzorji, vse skupaj pa brez težav upravljamo kar iz oddaljenega nadzornega središča.

Sodobna tehnologija nam pri vratih odpira mnoge možnosti, ki jih lahko s pridom izkoristimo v svojo korist. Napredna industrijska vrata običajno ponujajo najboljši učinek, še posebej za zahtevnejše uporabnike. 

Categories: splošno