Viličarji so že od nekdaj zasnovani z namenom lažje manipulacije s težkim tovorom, s pojavom palet pa se je njihova uporabnost še dodatno povečala. Že na prvi pogled jih prepoznamo po svojih značilnih vilicah, po katerih so dobili svoje ime, a imajo poleg tega tudi pomembno funkcijo. Vilice pa ima tudi izjemno kakovosten viličar Linde, ki je znan po svojem zanesljivem delovanju in izjemnem napredku v tehnologiji. 

 

Viličar Linde se nahaja na tržišču že mnoga leta in njegovi snovalci imajo na tem področju dolgoletne izkušnje s tehnologijo hidrostatičnega pogona. Zaradi tega zadovolji najvišje zahteve uporabnikov glede tehnologije, učinkovitosti, oblikovanja in funkcionalnosti. Glede na to, za kaj boste uporabljali viličar Linde, lahko izbirate med različnimi modeli, od tistih najbolj osnovnih viličarjev, ki so primerni za delo v skladiščih, do viličarjev, ki so sposobni dvigovati najtežja bremena. Prepričani smo, da boste z izbiro viličarjev Linde zagotovo zadovoljni.

Servis viličarja poskrbi za pravočasno odkrivanje napak v delovanju

V skladiščih se viličarji uporabljajo praktično vsak dan, pri čemer neprestano dvigujejo različno težka bremena. Njihovo nemoteno delovanje pomembno vpliva na celoten postopek skladiščenja, zato je pomembno, da v ključnih trenutkih nikoli ne zatajijo. Zaradi tega je zelo pomembno, da uporabniki viličarjev poskrbijo tudi za reden servis viličarja, kjer se ga z ustrezno diagnostiko temeljito pregleda in pravočasno odkrije morebitne napake v delovanju.

Servis viličarja je tako vse prej kot pa samo menjava raznih tekočin in čistilcev. Na servisu je potrebno poskrbeti za kalibracijo viličarja, pregledati in obnoviti elektro instalacije, pri električnih viličarjih očistiti baterije, podmazati mehanske dele in še mnogo drugega. Zavedati se je potrebno, da servis viličarja bistveno pripomore k njegovi daljši življenjski dobi, zato je potrebno poskrbeti, da se izvaja v rednih časovnih intervalih, v primeru manjših okvar pa je pomembno, da je servis dovolj odziven in učinkovit.

Categories: splošno