Pomivanje posode je dokaj zahtevno, predvsem pa zamudno delo. Smiselno ga je torej prepustiti strojem, ki bodo vse skupaj opravili hitreje in bolje, predvsem pa se na ta način močno razbremenimo. Najbolj očitne so te prednosti pomivalnih strojev v gostinskih lokalih, kjer je z umazano posodo veliko dela, čisto posodo pa moramo imeti vedno na voljo.

V poštev pridejo le profesionalne naprave, ki so prilagojene svojemu delu. Profesionalni pomivalni stroj lahko hitro in zanesljivo pomiva tudi večje količine umazane posode, pri tem pa se lahko zanesemo na brezhibno delovanje iz dneva v dan. To še ni vse, kar ponujajo takšne naprave. Mnogi stroji za gostinsko rabo imajo posebne funkcije za pomivanje posode, lahko pa so tudi posebej oblikovani za specifične vrste posode – to so recimo pomivalni stroji za kozarce ali za krožnike. S takšno opremo bomo kar najbolje pripravljeni na izzive, s katerimi se srečujemo v profesionalni kuhinji.

Pravi pomivalni stroj za vsako kuhinjo

Pri izbiri pomivalnega stroja moramo biti zelo pozorni na to, da naprava s svojimi lastnostmi in funkcijami odgovarja našim potrebam. Vsak profesionalni pomivalni stroj lahko dobro pomije posodo, kar pa še ne pomeni, da se bo tudi v praksi dobro izkazal.

Pozorni moramo biti recimo že na to, da lahko napravo vgradimo v kuhinjo, kjer verjetno prostora ne bo na pretek. Morda bo treba izbrati podpultni pomivalni stroj, ki ponuja dober izkoristek prostora in ne bo v napoto. Podpultni pomivalni stroj je priljubljena izbira za kuhinje, kjer želimo izkoristiti vsak kotiček razpoložljive površine, seveda pa ga lahko uporabimo tudi v drugih okoljih. Nadalje moramo paziti na to, da ima naprava vse potrebne funkcije za svoje delo. Podpultni pomivalni stroj na primer nima neomejene kapacitete, ki jo lahko pričakujemo pri večjih napravah. Pozorni smo še na zmogljivost in možnosti pri upravljanju delovanja. 

Categories: splošno