Beseda hidravlika izvira iz grške besede hydraulikus, pri čemer pomeni hidor voda in aulos cev. Če natančneje pogledamo definicijo besede, torej pomeni prenos energije s pomočjo tekočine. Njeno delovanje je podobno zakonitostim pnevmatike, le da se v tem primeru za prenos energije uporablja hidravlična tekočina, kot so na primer sintetično in mineralno olje. Brez hidravlike si danes ne moremo predstavljati kmetijstva, saj je v tej panogi praktično nepogrešljiva.

Hidravlika se v kmetijstvu uporablja skorajda na vseh strojih. Z njo postane marsikatero delo veliko lažje, saj ga opravimo z bistveno manj napora. Kar je pomembno pa je, da ima tudi hidravlika svoje zakonitosti in poskrbi za pretvarjanje energije s pomočjo hidravlične tekočine v mehansko delo na delovnem stroju. Za njeno nemoteno delovanje poskrbijo hidravlične komponente, kot so na primer hidravlične cevi in pripadajoči priključki, hidravlični cilindri, črpalke in ventili, ter posebna tesnila, ki zagotovijo čim boljši izkoristek hidravličnih naprav.

Kmetijska mehanizacija je za delo na kmetiji ključnega pomena

Delo na kmetiji je stoletja nazaj veljalo za izjemno težavno, saj ga je bilo potrebno opraviti večinoma z golimi rokami in s pomočjo različnih ročnih orodij. Z razvojem in izjemnim napredkom pa so tudi kmetijska opravila postala lažja in učinkovitejša, k čemur je prispeval izjemno pester nabor kmetijske mehanizacije. Kmetijska mehanizacija zajema širok spekter različnih delovnih strojev in ne samo traktorjev, zato je za delo na kmetiji ključnega pomena.

Kar je pri tem najbolj pomembno je, da je kmetijska mehanizacija kakovostna in izjemno vzdržljiva. Ker gre za relativno drage delovne stroje, se je potrebno zavedati, da jih kupujemo za nekaj deset let, zato mora biti odpornost kmetijske mehanizacije glavni dejavnik pri izbiri tovrstne opreme. Zato se splača izbirati po kmetijski mehanizaciji preverjenega ponudnika, ki vam zagotavlja delovne stroje priznanih in preverjenih blagovnih znamk, hkrati pa vam omogoča kakovostne in učinkovite servisne storitve.

Categories: splošno