Klasični parket oziroma masivni parket nam predstavlja vtis elegance, brezčasnosti in urejenosti. Priljubljen je zaradi svoje kvalitete, prav tako pa je tudi cenovno dostopen. Sestavljajo ga različne drevesne vrste, zato imamo na voljo veliko barvnih in vzorčastih kombinacij. Ob pravilni obdelavi in negi klasičnega parketa, je njegova življenjska doba zelo dolga.

Uporaba klasičnega parketa  se predlaga za uporabo v večjih prostorih, kjer se lahko pokaže v vsej svoji mogočnosti. Do izraza pridejo njegove dimenzije in struktura, predvsem pa lep in prefinjen izgled. 

Klasični parket je postal zelo priljubljen pri opremljanju, saj z njim lahko dosežemo rustikalen videz prostora. Klasični parket je masiven, zaradi tega je zelo obstojen in ima dolgo življenjsko dobo. Poleg tega je tudi odlični toplotni izolator.  Namestitev klasičnega parketa  je enostavna saj se ga prilepi na podlago. Njegovo vzdrževanje je enostavno in nam nebo vzelo veliko časa. Potrebno je uporabljati primerna čistila in voske, saj bo tako parket ohranil visok sijaj in dajal občutek, kot da je popolnoma nov.

Različne debeline gotovega parketa

Gotovi parket je na voljo v različnih debelinah, barvah, strukturah in različnih vrstah lesa. Na Slovenskem tržišču je zelo priljubljen zaradi svoje cenovne dostopnosti in funkcionalnosti, prav tako pa tudi nudi dolgo življenjsko dobo, kar pomeni da z njim ne boste imeli veliko stroškov. Gotovi parket  si je pridobil s tudi naziv neškodljivega proizvoda, zato je primeren praktično za vse bivalne prostore.

 Njegovo vzdrževanje je enostavno in za vzdrževanje ne boste potrebovali ogromno časa, ki je v današnjih časih izredno dragocen. Gotovi parket je lahko na voljo v dvoslojni ali trislojni debelini.

Gotovi parket lahko kupite oziroma naročite pri različnih proizvajalcih. Vsak ima svojo kvaliteto in seveda posledično tudi ceno. Gotovi parket je odporen na udarce in poškodbe, ki nastanejo pri vsakodnevni uporabi. Zaradi velikega  števila nanosa laka je gotovi parket izredno odporen. Sestavljen je iz dveh slojev, zaradi katerih izredno dobro prevaja toploto in zvočno izoliranost. Gotovi parket se lahko polaga z lepljenjem na površino ali pa z plavajočo tehniko.

Categories: splošno