Spletno nakupovanje postaja vse bolj dostopno in domače tudi v Sloveniji. Če smo se še pred par leti s spletnimi nakupi le sramežljivo spogledovali, se dandanes tega brez težav lotijo tako mlajši kot tudi starejši kupci. 

Preko spleta lahko kupimo že skorajda vse. Ljubitelji strelskega orožja pa lahko kupijo tudi pištole različnih vrst. 

Ključna je dobra predstavitev

Kvalitetne spletne trgovine imajo pištole ter ostalo orožje lepo in natančno predstavljeno, tako boste tudi preko interneta enostavno spoznali model pištole, ki vas zanima. 

Ker prodajalec nima fizičnega stika s kupcem in mu tako ne more osebno odgovarjati na vsa njegova vprašanja, je ključno, da je spletna stran organizirana jasno in enostavno. Tako lahko kupec hitro poišče tiste pištole, ki ga zanimajo.  

Igranje pikada je lahko pravi izziv

Če se s pikadom še nikoli niste srečali, se vam bo igra na začetku najverjetneje zdela težavna. Za začetek je pomembno, da se naučite pravilno držati v rokah puščico in šele nato se boste morali naučiti, kako zadeti tarčo. Pikado običajno postane prijetno šele čez nekaj časa, saj je na začetku precej mučno. 

Pikado lahko igrate tako sami kot tudi v družbi, zato je idealna igra tudi v lastni dom. Seveda pa je dobro, da se, četudi igrate sami, držite pravil, ki jih tako nikoli več ne boste pozabili. 

Kako se pravilno postavimo

Preden začnete igrati pikado se postavite na strelsko črto z nogo, ki ustreza roki, s katero streljate. Nato si v glavi narišite namišljeno črto, kjer se palec dotika črta, pravokotno nanjo. Zadnjo nogo postavite tako, da bo vaša teža enakomerno razporejena. Če čutite, da se boste med metanjem lahko nehote nagnili, dodatno razširite noge. 

Če boste pravilno stali, je veliko večja možnost, da boste dobro zadeli tarčo in tako bo pikado hitro postal vaša najljubša igra. 

 

Categories: splošno