Sodobne kopalnice so zelo lepo oblikovane in dobro opremljene. Ne moremo si predstavljati funkcionalnosti tega prostora brez dobre opreme, zato je ključnega pomena predvsem to, da izberemo kvalitetno opremo, vsaj tiste izdelke iz osnovnega nabora opreme v tem prostoru. Piko na i sicer dodajo razni dodatki, ki so za kopalnico še posebej značilni – to so recimo ogledala, svetila, police, obešalniki, držala … 

Vse se začne pri osnovni opremi. To so lahko že keramične ploščice za kopalnico, pravzaprav na opremo pomislimo že prej, pri načrtovanju in oblikovanju prostora. Nekateri kosi opreme so vgradni in moramo zanje odmeriti dovolj prostora. To recimo velja za tuš kad oziroma še pogosteje za kopalno kad ali tuš kabino. Imeti moramo dovolj prostora in ustrezne možnosti za vgradnjo, da lahko nato opremo enostavno vgradimo in dosežemo kar najboljši končni učinek.

V sodobnih kopalnicah se uporablja elegantna, pogosto minimalistična oprema. Predvsem tuš kad s tega vidika ponuja kar nekaj potenciala, saj najdemo zelo posrečene rešitve. Že na spletu si lahko ogledamo različne možnosti, s katerimi svojo kopalnico spremenimo v prijeten in uporaben prostor, veliko razliko pa lahko naredi prav tuš kad Keramtrade

Vgradnja opreme

Pri večjih kosih opreme ne pozabimo na vgradnjo, saj bo treba verjetno prilagoditi sam prostor, opremo in ploščice za kopalnico. V nekaterih primerih bodo zadostovale že minimalne prilagoditve, recimo če želimo vgraditi minimalistično tuš kad. Za večjo tuš kabino ali kopalno kad pa moramo imeti v mislih večje prilagoditve. 

Na srečo ti posegi niso posebej zahtevni, če imamo dober načrt in smo dovolj fleksibilni. Ploščice za kopalnico lahko enostavno zamenjamo oziroma prilagodimo, tako da tudi opremljanje starejših kopalnic ni velika težava. Pomisliti moramo le na obstoječe inštalacije, ki načeloma niso tako fleksibilne, zato smo vseeno nekoliko omejeni pri vgradnji sodobne opreme v stare oziroma obstoječe prostore.

Categories: splošno