Pri delu s traktorjem je potrebno upoštevati mnogo varnostnih ukrepov, da preprečimo morebitne nesreče pri delu. Podobno kot je za delo v pisarni pomemben kakovosten pisarniški stol, je tudi za voznika traktorja ključnega pomena pravilno izbran traktorski sedež. To močno vpliva na varnost kot tudi udobje pri delu. Zato je pomembno, da je ergonomsko oblikovan in izdelan iz kakovostnih materialov, zaradi katerih bi se prekomerno potili.

Na žalost pa vozniki traktorjev sedežu ne posvečajo toliko pozornosti. Pogosto se celo zgodi, da je to tisti del traktorja, pri katerem želijo prihraniti nekaj denarja. Rezultat tega so sprva manjše bolečine v hrbtu in križnem delu hrbtenice, ki pa se sčasoma stopnjujejo do kroničnih obolenj sklepov. Glede na to, da se v sedežu lahko presedi tudi po več ur dnevno, je zelo pomembno, da vam traktorski sedež nudi popolno udobje, zato pri njem ne varčujte z denarjem.

Za dobro delovanje kmetijskih strojev je servis kmetijske mehanizacije ključnega pomena

Dejstvo je, da je različna kmetijska mehanizacije danes nepogrešljiv del velikih in majhnih kmetij. Plugi, kosilnice, nakladalke, trosilci, nakladalke in še mnogo drugega, so kmetijski stroji, ki nam bistveno olajšajo delo, hkrati pa zanje velja, da so na kmetiji pogosto zelo obremenjeni. Zato je potrebno biti previden že pri njihovi izbiri in nakupu, prav tako pa se splača preveriti, kakšen servis kmetijske mehanizacije vam je na voljo.

Zagotovo ste seznanjeni s tem, da delo na kmetiji ne sme nikoli počivati in je pogosto odvisen od vremenskih razmer in rastne dobe pridelka. Da vas na višku sezone preseneti okvara kmetijskega stroja, si nikakor ne morete privoščiti. Če pa se to vendarle zgodi, je pomembno, da poiščete servis kmetijske mehanizacije, ki vam nudi popravilo različnih vrst in blagovnih znamk kmetijske mehanizacije. Ne pozabite tudi na njihovo odzivnost, kakovost, razpoložljivost rezervnih delov in učinkovitost.

Categories: splošno